Electrolux predstavil nové práčky s vylepšenými funkciami, spotrebou a šetrnosťou k bielizni

Autor TS september 2024 -

Možnosť kratšieho prania pri nižších teplotách a lepšom využití pracích prostriedkov vidí značka ako svoj príspevok k environmentálnej udržateľnosti.

Snaha o udržateľnosť, zníženie negatívneho vplyvu na životné prostredie, zlepšenie funkcií a zároveň zachovanie výborných výsledkov pri praní a sušení bola hnacou silou krokov, ktoré viedli k vytvoreniu novej série inteligentných spotrebičov Electrolux.

Značka uviedla na trh sériu práčok 600 – 900, práčok so sušičkou 700 – 800 a sušičiek bielizne 600 – 900. Ponúkajú väčšiu udržateľnosť aj tým, že ich programy prania sú šetrnejšie a umožňujú predĺžiť životnosť bielizne.

Tridsať stupňov je nových štyridsať

Nové práčky umožňujú nový prístup používateľov – vďaka kratším programom sa nemusia obmedzovať pri starostlivosti o najobľúbenejšie kusy oblečenia a odkladať pranie. Funkcia UltraQuick 59/49/39 minút v práčkach Electrolux zabezpečí odstránenie viac než 50 druhov bežných škvŕn vrátane škvŕn od kečupu, bolonskej omáčky či šťavy z mäsa, a to už pri teplote prania 30 °C a dĺžke cyklu kratšej než hodina.

V tomto procese pomáha predmiešanie a rovnomerné rozdelenie pracieho prostriedku a aviváže v originálnej zásuvke UniversalDose ešte pred vstupom do bubna. Zaručí sa tým efektívne využitie vody a elektrickej energie a zároveň dobrý výsledok.

Pri práčkach Electrolux série 800 a 900 a práčkach so sušičkou série 800 dokáže program optimalizovaný na každodenné pranie zmiešanej bielizne z bavlny a syntetiky ušetriť až 30 % energie.

Najvyššia séria práčok Premium sa pýši technológiou PureWash, ktorá sa stará o zmäkčovanie vody a pomáha chrániť vlákna v oblečení. Potom aj po 50 pracích cykloch vyzerajú farby na ňom ako nové.

Inteligentné funkcie, jednoduchá komunikácia

Funkcia SmartSelect dostupná pri niektorých modeloch práčok radu 700 – 900 prispôsobí pranie preferenciám používateľa, ktoré nastaví jediným kliknutím. Môže ušetriť až 80 % energie, 50 % času a 20 % vody.

Pokročilý intuitívny displej Electrolux DynamicDisplay umožňuje jednoduchú navigáciu a individuálne nastavenia. Na jednoduchom a prehľadnom ovládacom paneli sú zvýraznené funkcie a vlastnosti, ktoré môžu zvýšiť efektivitu a znížiť spotrebu energie a pracích prostriedkov. Možno ich ovládať a pristupovať k nim prostredníctvom novej vylepšenej inteligentnej aplikácie Electrolux.

Sušičky z radu 700 – 900 možno pomocou konektivity SyncDry prepojiť s práčkou a nechať automaticky vybrať najvhodnejší program sušenia. Pomáha pritom celý rad inteligentných funkcií, ako napríklad SmartSave. Sušička sa naučí bielizeň sušiť podľa želania používateľa, najmä so zreteľom na to, či preferuje rýchle sušenie alebo chce dosiahnuť čo najvyššiu úsporu energie.

O skupine Electrolux

Electrolux Group je popredná svetová spoločnosť vyrábajúca domáce spotrebiče. Svojimi riešeniami a aktivitami sa snaží byť na čele v oblasti udržateľnosti.

Výrobky pre domácnosť so značkami Electrolux, AEG, Frigidaire a ďalšími predáva skupina približne na 120 trhoch. V roku 2023 dosiahla Electrolux Group obrat 134 miliárd švédskych korún (asi 12 mld. eur) a zamestnávala približne 45 000 ľudí po celom svete.

TS / SK

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo