Od Tatier k Dunaju si štafetu bude podávať 2 500 bežcov

Autor House of Comms august 2017 -

Na najväčšou slovenskom štafetovom behu bude tento rok súťažiť rekordných 205 tímov. Pobežia po 345-kilometrovej trase z Jasnej do Bratislavy.

„Je fantastické, že z roka na rok nám pribúdajú silné tímy z veľkých i malých firiem, ale aj bežeckých nadšencov, ktorí spoznajú nových priateľov vďaka týmto jedinečným pretekom. Okrem zdolávania individuálnych bežeckých výziev je to súťaž tímovej vyspelosti a nezabudnuteľný spoločný zážitok,“ uviedol riaditeľ pretekov Štefan Šogor. Podujatie sa uskutoční cez víkend 19. - 20. augusta 2017.

Z Jasnej do Bratislavy cez hory a lesy

Trasa 5. ročníka unikátneho bežeckého podujatia Od Tatier k Dunaju vedie zväčša (95 %) po asfaltových cestách 2. a 3. triedy. Zvyšná časť vedie po lesných a horských cestách, územím dvoch národných parkov, aj ponad vodu a cez centrá miest. Rozdelená je na 36 úsekov s rôznou dĺžkou (7 až 12 km) a náročnosťou prevýšenia. Každý tím beží štafetovým spôsobom – daný úsek absolvuje jeden jeho člen a ostatní sa presúvajú autami. Tímy si volia vlastné názvy a majú kapitána. Dôležitá je dobrá taktika a rozdelenie úsekov medzi členov tímu. Minuloroční víťazi zdolali trasu za 23 a pol hodiny, najlepší čisto ženský tím za 25 a štvrť hodiny.

Pomohli aj partneri

„Štafetový beh Od Tatier k Dunaju je unikátne športové podujatie. Je fantastické, že bežci bez rozdielu vekových či výkonnostných kategórií siahnu na dno fyzických síl a popritom dokážu nájsť tímového ducha, dopĺňať sa a vzájomne sa podporovať,“ povedala o podujatí jeho ambasádorka, herečka Gabriela Mihalčínová Marcinková.

Generálnym partnerom behu je spoločnosť X-NET, ktorá v rámci svojho cloudu poskytuje aktuálnu tabuľku dĺžok jednotlivých úsekov pre bežcov a mapové podklady. Hlavnými partnermi sú VÚB banka a Zlatý Bažant so značkou Radler. VÚB pomohla realizovať praktickú aplikáciu pre komunikáciu členov tímov navzájom aj s organizátormi. Mobilný operátor O2 ako technický partner zabezpečil vychytávky na webe www.odtatierkdunaju.sk. Vďaka nemu sa tam budú zobrazovať priebežné výsledky a miesta poslednej odovzdávky každého tímu. Rovnako sprístupnil ebook úsekov s popismi pre bežcov a autá, zabezpečuje aj live prenos z finišu tímov.

JM

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo