E-shop značky Škoda rástol v roku 2017 o viac ako 50 %

Autor Tomáš Kotera február 2018 -

Okrem dobrého predaja áut dosiahla značka rekordné výsledky v e-commerce. Zákazníci  si objednávajú rôzne automobilové príslušenstvo, ale aj oblečenie, bicykle a suveníry.

Internetový obchod so značkovým tovarom ŠKODA navštívilo v minulom roku rekordné množstvo zákazníkov. "V šiestom roku existencie ŠKODA E-shopu vzrástol celkový obrat medziročne o 53%, pričom kategória online predaja príslušenstva zaznamenala v niektorých mesiacoch dokonca trojciferný medziročný rast," hovorí Karel Starý, vedúci servisných služieb ŠKODA AUTO ČR.

Predaj tovaru cez internet je v Českej republike dlhodobo na vzostupe, E-shop značky ŠKODA  však na domácom trhu rastie výrazne rýchlejšie než celý segment E -commerce. V roku 2017 stúpol obrat ŠKODA E-shopu o 53%, v kategórii ŠKODA Originálneho príslušenstva o 68%. V júli a septembri 2017 bol medziročný rast dokonca trojciferný, za čím stojí predovšetkým zvýšený záujem zákazníkov o zvýhodnené komplety diskov s pneumatikami pre vozidlá ŠKODA.

Vyše 75% českých zákazníkov využíva dopravu tovaru zdarma k viac ako dvom stovkám autorizovaných obchodníkov ŠKODA. Oceňujú, že tovar dorazí k vybranému obchodníkovi ŠKODA už do druhého dňa od objednania a že široká predajná a servisná sieť ŠKODA poskytuje tiež rovnomerné pokrytie krajiny výdajnými miestami ŠKODA E-shopu.

Kompletné kolesá a položky povinnej výbavy, ako sú lekárničky, výstražné vesty a kompletné sady žiaroviek pre jednotlivé modely ŠKODA sa stali najpredávanejšími položkami kategórie ŠKODA Originálneho príslušenstva. Komplety ŠKODA sú osadzované kvalitnými pneumatikami a dodávané vrátane poistenia ŠKODA Pneugarancia v cene. V prípade neopraviteľného poškodenia pneumatiky (i vlastným zavinením) získa zákazník zľavu až 70% na nákup novej pneumatiky.

V segmente merchandise a značkovej módy si zákazníci najviac obľúbili kolekciu továrenského tímu ŠKODA Motorsport a novú kolekciu RS, ktorá vstúpila na trh v minulom roku. Medzi bestsellery ŠKODA E-shopu patria napríklad hodinky z kolekcií RS a ŠKODA Motorsport a športové oblečenie s motívmi ŠKODA Motorsport, medzi miniatúrami vozov ŠKODA kraľuje KodiaQ v mierke 1:43. Úspešný je naďalej aj segment cyklistickej výbavy a doplnkov ŠKODA. Najpredávanejším bicyklom sa v minulom roku stalo detský bicykel ŠKODA Kid 20.

Tomáš Kotera, Škoda Auto

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo