Tondach sa ďalej integruje do koncernu Wienerberger

Autor Juraj Vedej február 2018 -

Výrobca strešných škridiel rebranduje a upravuje komunikačnú stratégiu na všetkých trhoch.

Spoločnosť Tondach Slovensko, s. r.o. oslávila vlani okrúhlych 20 rokov na slovenskom trhu. Známa značka si svoju reputáciu vybudovala kvalitnými škridlami z pálenej hliny. Rok 2018 ale Tondach začal s výraznými zmenami vo svojej marketingovej komunikácii. Okrem nového loga a webu sa produkty rozdelia, na základe vzhľadu a účelu, do piatich skupín – clusterov.

Tondach Slovensko podniká kľúčové kroky v integrácii do nadnárodného koncernu Wienerberger. Najvýraznejšou je nové logo, ktoré sa typovo zosúladilo s ostatnými značkami v portfóliu spoločnosti Wienerberger. „Nové logo Tondach je produktové logo koncernu Wienerberger s charakteristickým plamienkom, medzi ktoré patria aj logá Terca, Porotherm a Argeton.“ vysvetľuje Vladimír Šablica, konateľ Tondach Slovensko. Zmenu identity dopĺňa claim „Riešenie pre strechu.“

Proces rebrandingu spoločnosť odštartovala ešte v decembri 2017 a mal by trvať do jari 2018. „Integrácia v praxi znamená, že pálená strešná krytina Tondach bude prezentovaná na rovnakej úrovni a s rovnakým dôrazom, ako značka murovacieho systému Porotherm. Legislatívne ale zatiaľ zostáva spoločnosť Tondach Slovensko, s.r.o. naďalej samostatným právnym subjektom," zdôrazňuje Vladimír Šablica.

Nové rozdelenie produktov

Tondach má v súčasnosti v portfóliu viac než 200 typov keramických škridiel. Orientáciu v ponuke má potenciálnym zákazníkom uľahčiť nové rozdelenie škridiel na základe ich tvaru, vlastností a použitia. Značka predstavila spolu 5 skupín – clusterov: Univerzálne, Moderné, Mediteránske, Exkluzívne a Historické krytiny. Každá skupina má jasne stanovenú definíciu a zákazník sa tak má možnosť jednoduchšie a prehľadnejšie orientovať.

JV

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo