Financie aj na špeciálne účely

Autor VN máj 2016 -

Stavebné sporenie stále poskytuje nadštandardné bezrizikové zhodnotenie vkladov, stavebné úvery zas financie na bývanie s garanciou výhodných podmienok. Sú dostupné aj klientom, ktorí nespĺňajú podmienky na získanie iného dotovaného úveru na bývanie. Produkty stavebnej sporiteľne majú pritom širšie uplatnenie, než je všeobecne známe.

Úvery na bývanie z ponuky Wüstenrot stavebnej sporiteľne majú podstatne širšie využitie, než len na kúpu, výstavbu či prestavbu, opravu, rekonštrukciu a modernizáciu bytu alebo domu. Okamžitý medziúver (bez sporenia a bez čakania) len za 1,99 % p. a. až na 5 rokov môžete čerpať napríklad aj na kúpu pozemku – či už pôjde o nadobudnutie stavebného pozemku za účelom výstavby rodinného domu, alebo získanie vlastníctva pozemku, na ktorom sa už rodinný dom nachádza.

Medzi menej známe účely použitia, ktoré je možné financovať zo stavebného sporenia, resp. z úveru stavebnej sporiteľne, patrí aj budovanie oplotenia, chodníkov a predzáhrad rodinných domov, ako aj zimné záhrady, terasy a podobné stavebné konštrukcie spojené s domom.

Do finančných nákladov hradených z úveru môžete zahrnúť aj vystavenie energetického certifikátu, ktorý je v súčasnosti vysoko aktuálny. Sprísnenie požiadaviek na energetickú hospodárnosť budov sa totiž týka aj rodinných a bytových domov, a to nielen nových, ale aj rekonštruovaných. Na spomínanom certifikáte je budova zatriedená podľa energetickej hospodárnosti do tried A (najhospodárnejšia) až G. Od januára 2016 nastali významné zmeny; nové domy musia spĺňať prísnejšie požiadavky, čo je možné dosiahnuť len kvalitnou tepelnou izoláciou a využívaním obnoviteľných zdrojov priamo v budove alebo v bezprostrednej blízkosti.
V tejto súvislosti je vhodné pripomenúť, že z okamžitého úveru (pre nových klientov) či zo stavebného úveru je možné financovať tiež alternatívne zdroje energie pre potreby bývania, ako sú slnečné kolektory, zariadenia spaľujúce biomasu, tepelné čerpadlá a podobne. Tento typ úveru na bývanie je okrem iného výhodný aj tým, že nízky úrok a nízku splátku môžete získať, aj keď máte viac ako 35 rokov či mesačný príjem vyšší ako 1,3-násobok priemernej mzdy. Vo Wüstenrote vás tieto hranice pri čerpaní úveru nelimitujú.
VN

*6060 (0850 60 60 60), www.wuestenrot.sk

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo