PayPal hľadá riešenie pre rýchlejšie platby kryptomenami

Autor JF marec 2018 -
PayPal hľadá riešenie pre rýchlejšie platby kryptomenami Pixabay

Nedávna patentová prihláška naznačuje, že služba PayPal hľadá spôsob, ako zvýšiť rýchlosť platieb kryptomenami.

Žiadosť o „Rýchly systém transakcií s virtuálnymi menami“, ktorú v marci uverejnil americký Úrad pre patenty a ochranné známky (USPTO), podrobne opisuje spôsob, akým sa súkromné kľúče (reťazce čísel a písmen, ktoré sa používajú na transakciu alebo inak riadia držbu kryptomeny) v zákulisí vymieňajú medzi kupujúcim a predávajúcim. Informoval o tom portál Netky.sk.

Cieľom uvedeného konceptu je znížiť čas potrebný na realizáciu platby medzi spotrebiteľom a obchodníkom. Nový systém transakcií sa chce vyhnúť procesu, keď odoslaná platba čaká na zaradenie do ďalšieho bloku v sieti. Na realizáciu tohto zlepšenia služba PayPal navrhla spôsob vytvorenia sekundárnej peňaženky s vlastnými jedinečnými súkromnými kľúčmi pre kupujúcich a predávajúcich. Systém by prenášal súkromné kľúče zodpovedajúce presnému množstvu akejkoľvek danej kryptomeny. 

Opísaný patentový návrh môže byť veľmi významný, hoci prichádza až niekoľko rokov po tom, ako spoločnosť PayPal oznámila partnerstvá s niekoľkými spracovateľmi bitcoinových platieb. Tie už v roku 2014 umožnili obchodníkom prijímať kryptomeny cez jej platobný systém.

JF

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo