Slovenská spoločnosť Voltia sa stala finalistom European Startup Prize

Autor Ľudovít Ulehla marec 2018 -
Live videodiskusia o čistej energii v Bruseli: Juraj Ulehla (Voltia) je tretí zľava. Live videodiskusia o čistej energii v Bruseli: Juraj Ulehla (Voltia) je tretí zľava.

Firma špecializovaná na riešenia v elektromobilite bola jedinou zo strednej a východnej Európy v prvej desiatke účastníkov súťaže.

Spolu s ostatnými finalistami tak dostala možnosť prezentovať svoj prístup a inovácie v elektromobilite na rôznych konferenciách počas turné po Európe. Toto turné má za cieľ prezentovať inovácie, hľadať nových investorov pre firmy a zároveň inšpirovať ostatných k tomu, aby vyvíjali vlastné riešenia v oblasti dopravy.

Finalistov vyberala porota spomedzi 500 uchádzačov z celej Európy. Slovenská firma sa prepracovala až do semifinále a spolupodieľala sa tak aj na záverečnom evente v Bruseli, ktorý sa konal v marci za účasti európskej komisárky pre dopravu Violety Bulc.

Voltia ponúka firmám možnosť vymeniť ich flotilu ľahkých úžitkových vozidiel so spaľovacími motormi za elektrické. Vypracováva na mieru prispôsobené plány pre firmy, ktoré uvažujú o takejto zmene. V spolupráci s Nissanom vyrába cenovo dostupné elektrické dodávky, ponúkajúce riešenie napríklad pre špedičné, logistické, kuriérske a prepravné spoločnosti v segmente „last mile delivery“- doručovanie  zásielok koncovému klientovi. Sú vhodné do centier miest, kam majú autá so spaľovacím motorom obmedzený či zakázaný prístup a bežné elektrické minivany sú tam príliš malé pre účely zásobovania alebo doručovania.

Počas návštevy Bruselu bol spoluzakladateľ spoločnosti Voltia Juraj Ulehla aj účastníkom živého vysielania diskusnej relácie o inováciách a startupoch v čistých energiách za účasti podpredsedu Európskej komisie pre energetickú úniu Maroša Šefčoviča. Táto podnetná diskusia priniesla viacero myšlienok, ktoré M. Šefčovič využil vo svojej reči o deň neskôr na európskom priemyselnom fóre pre čisté energie – EU Clean Energy Industrial Forum.

Ľudovít Ulehla

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo