V bratislavskej štvrti Slnečnice vzniká atraktívna obchodná zóna

Autor Katarína Šutarová apríl 2018 -

Po prevádzkach reťazcov ako Billa, Jysk či 101 Drogerie otvorili pri južnej petržalskej výpadovke aj tržnicu s farmárskymi predajňami.

Prvú etapu nákupného centra Slnečnice Market na ploche 4 242 m2 s uvedenými značkami (Billa atď.) otvoril developer v novembri minulého roka. V apríli 2018 otvorila brány aj tržnica, zatiaľ s časťou plánovaných prevádzok trhovníkov aj gastroznačiek, pričom postupne majú pribúdať ďalšie.

„Pri tvorbe mixu nájomníkov sme vychádzali nielen z aktuálnych trendov, ale aj požiadaviek obyvateľov Slnečníc a okolia, ktorým chýbala v Petržalke ponuka lokálnych farmárov. Chceli sme doplniť ponuku aj o lokálne výrobky a značky, ktoré sú aktuálne veľmi vyhľadávané. Obyvatelia Slnečníc, Petržalky aj priľahlých obcí ako Jarovce, Rusovce či Rajka tak získajú nové nákupné miesto na rýchle aj veľké rodinné nákupy i na trávenie voľného času pri kvalitnej káve či chutnom jedle s rodinou alebo susedmi,“ povedala Claudia Verkin z Cresco Group.
Tržnicu pomenovali slovom Trch, kde foneticky prepísané H na CH symbolizuje „Chutný“. Návštevníci si tam môžu vybrať lokálne produkty napríklad v predajniach Vaša Špajza, Culka Fruit či Dobré syry. Neskôr budú k dispozícii aj zaujímavé a kvalitné gastro prevádzky ako KafeHaus Fertucha, I Love Pasta, Naam Thai Food či Edo-Kin.

Káva, koláče a suši

Sieť kaviarní KafeHaus Barzzuz a predajňa vlastných domácich koláčov Fertucha vytvoria v „Trchu“ svoj prvý spoločný koncept. „Naši zákazníci sú ochotní pricestovať autom za našou ponukou, na ktorú sú zvyknutí  z iných prevádzok. Preto je pre nás dôležitá dostupnosť a možnosť parkovania. Ľudia si u nás radi vychutnávajú kvalitnú kávu s čerstvým koláčom. Veríme, že náš marketový koncept spojenia dvoch značiek Kafehaus a Fertucha si obľúbia aj obyvatelia Slnečníc a okolia. Ak sa náš spoločný koncept osvedčí, zvážime jeho rozšírenie aj do iných lokalít,“ uviedol Michal Štefanovič, spolumajiteľ KafeHausu a Barzzuzu.
Frekventovaná lokalita, ľahká dostupnosť aj blízkosť Petržalky rozhodli o otvorení prevádzky v Slnečnice Markete pre známu značku sushi Edo-Kin. „Už dlho sme uvažovali nad lokalitou v Petržalke alebo v jej blízkosti, aj preto sme sa rozhodli pre Slnečnice Market. V samotnom projekte Slnečníc, ktorý neustále rastie, vidím veľký potenciál pre náš nový koncept Edo-Kin Wok,“ prezradil Karol Gálik, konateľ spoločnosti Edo-Kin sushi z Bratislavy. Zákazníkom ponúknu okrem čerstvého baleného suši aj teplé jedlá pripravené rýchlejšie ako v reštauráciách. „Chceme ľuďom ukázať, že aj v takzvaných fastfoodoch sa môžu najesť na úrovni a kvalitne za primeranú cenu a dokonca tak, aby mal zákazník z jedla aj zážitok,“ dodal K. Gálik.

Slnečnice Market teraz a potom

V súčasnosti sú v Slnečniciach prevádzky: Billa, Jysk, Planeo Elektro, Pepco, 101 Drogerie, Soper Zoo, GG tabak a lekáreň Green Pharma. V centre bude dovedna vyše 30 obchodov, lokálnych gastroprevádzok, špecializovaných predajní a predajných miest malých farmárov na ploche vyše 8 300 m2. V blízkej budúcnosti pribudnú aj rodinné športové centrum Leon a centrum Leon Jungle Park. V novootvorenej časti Trch budú obchody:
      Vaša Špajza – Poctivé potraviny – farmárske potraviny
      Víno Hruška – predaj vína
      Village Farm – produkty z vlastného chovu
      Culka Fruit – ovocie a zelenina
      Davídkovo koření – koreniny
      Dobré syry – syry a mliečne výrobky, potraviny bez obalu
      Sun flowers – kvetinárstvo
      Gastro zóna:
      Brew bar Cafe – kaviareň, predajňa výberovej kávy
      Mníchovské Bistro – rýchle občerstvenie
      I Love Pasta – pasta & risotto
      Tel Aviv – hummus & falafel
      EDO-KIN sushi – panázijská kuchyňa
      NoBell Craft Beer – remeselné pivo & pivotéka & street food
      Food 2.0 – Healthy Fastfood – pre všetky dietetické preferencie
      Perzská chuť – perzská kuchyňa
      KEBAB/Pide – turecké špeciality
      NAAM Thai Food – thajská kuchyňa a potraviny
      KafeHaus, Fertucha – kaviareň a pekáreň
      Teriyaki & Fresh

      ... a navyše trhovníci s pultovým predajom čerstvého ovocia a zeleniny.

Cresco Group

Od svojho vzniku v roku 1992 slovenská spoločnosť Cresco Group realizovala mnoho úspešných developerských projektov. Väčšina z nich je lokalizovaná v Bratislave a spoločnosť postupne rozširuje svoje aktivity aj na iné miesta na Slovensku a v zahraničí. Spoločnosť je podpísaná pod investíciami ako napríklad III Veže a Slnečnice, ktoré menia tvár hlavného mesta a majú ambíciu spoluvytvárať vyššie štandardy pre svojich používateľov.

Katarína Šutarová, agentúra Likev

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo