Výstavy drôtov, káblov a rúr v Düsseldorfe potvrdili svetovú konjunktúru

Autor Petra Hartmann-Bresgen, Ulrike Osahon apríl 2018 -
Výstavy drôtov, káblov a rúr v Düsseldorfe potvrdili svetovú konjunktúru Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann

Na celom svete sa opäť viac investuje – do infraštruktúry, v automobilovom priemysle, elektrotechnickom priemysle, do projektov obnoviteľnej energie, ropovodov a plynovodov.

Z tohto vývoja profituje aj dodávateľský priemysel vyrábajúci drôty, káble a rúry, ako ukázali nedávne medzinárodné veľtrhy Wire a Tube, ktoré sa uskutočnili od 16 do 20 apríla v Düsseldorfe. Podľa organizátorov je záujem o odborné veľtrhy zamerané na uvedené brandže taký vysoký ako nebol už dlhé roky.

V Nemecku patrí spracovanie ocele a kovov k desiatim hlavným priemyselným odvetviam. Toto odvetvie je silno naviazané na strednú triedu, je tradične pestované a inovatívne. Ale aj veľké koncerny sa nanovo orientujú, sledujú digitálne optimalizačné procesy a reorganizujú svoje predajné kanály – národné i medzinárodné.

Východisková situácia výrobcov investičných celkov, ako sú stroje, zariadenia a dopravné prostriedky, je vynikajúca a nemecká ekonomika silno profituje zo svetovej konjunktúry. Viac ako 71 500 odborných návštevníkov (v roku 2016: 69 500) zo 134 krajín prišlo počas piatich dní do Düsseldorfu, aby sa na výstavách Wire a Tube informovali o novinkách v brandži a dohadovali obchody. Dovedna sa predstavilo 2 683 firiem zo 67 krajín, ktoré obsadili 117 000 metrov štvorcových v 16 výstavných halách – o 7 000 metrov štvorcových viac oproti predchádzajúcemu výstavnému termínu v roku 2016. Pritom jeden celý pavilón obsadili čínske firmy pod spoločným heslom „meet china`s expertise“.

Petra Hartmann-Bresgen, Ulrike Osahon

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo