V Pekingu vzniká manažérska škola pre záujemcov z krajín „pásu a cesty“

Autor Jared Mazzanti apríl 2018 -
V Pekingu vzniká manažérska škola pre záujemcov z krajín „pásu a cesty“ 光华管理学院

Inštitút pri Škole manažmentu Guanghua má vzdelávať budúcich lídrov z krajín pozdĺž Pásu.

Počas ceremoniálu 20. apríla 2018 oznámila Pekinská univerzita, že v rámci podpory čínskej národnej Iniciatívy pásu a cesty otvára Inštitút pásu a cesty, ktorý bude fungovať pod patronátom jej prestížnej školy manažmentu Guanghua. Na otvorení inštitútu sa zúčastnil aj Zheng Jianbang (Čeng Ťien-pang), viceprezident Národného výboru Čínskeho ľudového politického poradného zhromaždenia a ďalší vysokí oficiálni predstavitelia.

Založenie Inštitútu pásu a cesty bolo plánované už od roku 2013 v rámci naštartovania hospodárskeho rozvoja v krajinách pozdĺž starodávnej čínskej hodvábnej cesty. Týkalo sa to krajín v Ázii, severnej a východnej Afrike aj v Európe. Počas slávnostného otvorenia inštitútu zdôraznil viceprezident Pekinskej univerzity Wang Bo rastúcu úlohu Číny: „Od reformy a otvorenia sa dospel v priebehu ostatných štyridsiatich rokov rozvoj Číny do ďalšieho štádia. Čína je teraz neodmysliteľne spojená so zvyškom sveta.“

Inštitút má zabezpečiť možnosti vzdelávania pre budúcich lídrov v krajinách pozdĺž Iniciatívy pásu a cesty a bude realizovať výskum relevantný pre projekty tejto Iniciatívy. Dekan Školy manažmentu Guanghua Pekinskej univerzity Liu Qiao načrtol plán prijímania študentov: „V roku 2018 začneme s náborom ambicióznych a šikovných študentov s vodcovskými schopnosťami a globálnou víziou z krajín pozdĺž Iniciatívy pásu a cesty.“ Tí sa zatiaľ budú môcť zapísať na pregraduálne štúdium na uvedenej Škole manažmentu Guanghua, a to na jej medzinárodné programy MBA, EMBA a ďalšie.

Jared Mazzanti

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo