Gebrüder Weiss expanduje do Ázie

Autor ES máj 2016

Okrem rozšírenia lokalít v strednej a vo východnej Európe spoločnosť v minulom roku otvorila nový logistický terminál v Singapure. Vyplnila tak geografickú medzeru na ázijskom kontinente, kde má už pobočky v Dubaji a Šanghaji.

„Aj zákazníkom v Ázii ponúkame logistické služby podľa vysokých európskych kvalitatívnych štandardov, v kombinácii so špecifickým regionálnym know-how,“ povedal predseda predstavenstva Wolfgang Niessner. Príkladom je joint venture podnik Gebrüder Weiss Automotive Logistics, ktorý sa od založenia v roku 2014 etabloval v Číne ako hlavný dodávateľ logistických služieb (LLP).

Táto medzinárodná prepravno-logistická firma dosiahla v obchodnom roku 2015 obrat 1,28 mld. eur, čo je o 3 % viac ako v predchádzajúcom roku. Svoju pozíciu úspešne rozšírila do viacerých rastúcich trhov a odvetví. Objem investícií predstavoval vlani celkovo 53,75 mil. €. Pozemná preprava a logistika zvýšila obrat medziročne o 3,9 % na 857,7 mil. €, segment leteckej a námornej prepravy (Air & Sea) s obratom 293,9 mil. € zaznamenal nárast o 2 %. V oblasti balíkovej služby (KEP) a New Business sa obrat zvýšil o jedno percento.

V minulom roku urobila firma aj dôležité rozhodnutia v rozvoji globálneho manažmentu dodávateľských služieb. Zákazníkom poskytuje podporu efektívnym poradenstvom, plánovaním a logistickým know-how.
V roku 2016 spoločnosť plánuje ďalej posilniť svoje postavenie v strednej a vo východnej Európe, ako aj pozdĺž niekdajšej Hodvábnej cesty v smere Čína a zámorské trhy.

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo