TargetNews: správy o biznise, firmách, ekonomike a spoločnosti

Autor Redakcia apríl 2018 -

Tento portál prináša výber zaujímavých tém a informácií z biznisového a inštitucionálneho prostredia, ako aj zo spoločenského života a kultúry.

TargetNews.sk sa zameriava na svet firiem, podnikania a ekonomiky, ale uverejňuje tiež správy a komentáre o ďalších témach zo spoločnosti, kultúry či z oblasti tzv. lifestylu. Zdroje hľadá najmä v komunikácii s firmami, organizáciami, profesijnými združeniami, vládnymi inštitúciami a ďalšími relevantnými subjektmi.

Tematické okruhy

Ekonomika, podnikanie: Hospodársky rozvoj je rozhodujúcim celospoločenským faktorom, dobré podmienky pre podnikanie sú jeho katalyzátorom. Ako je tom na Slovensku, aj z hľadiska porovnania v rámci EÚ či v globálnom pohľade?

Informačné a komunikačné technológie: Nezastaviteľný pokrok v tejto oblasti prináša prevratné zmeny nielen v ekonomike a spoločenských procesoch, ale aj v každodennom živote.

Financie: Kvalita a zdravie finančného systému, prístup k finančným službám a produktom sú významnou zložkou úspechu ekonomiky v mikro- aj makropohľade.

Energetika: Žijeme v období paradigmatických posunov v pohľade na využívanie energetických zdrojov. Pred ľudstvom a každou krajinou osobitne stojí naliehavá otázka hľadania účinných riešení.

Doprava a logistika: Manažment dodávateľského reťazca, efektívne zvládnutie vzdialenosti a času, komplexný prístup k problematike stojí dnes na začiatku i konci každej podnikateľskej aktivity.

Stavebníctvo: Priemyslové objekty, dopravné stavby, logistické centrá, obchodné zóny, obytné budovy, developerské celky, infraštruktúra – ich budovanie je náročnou úlohou jedného z kľúčových odvetví.

Obchod, služby, cestovný ruch: Predstavy a nároky spotrebiteľov sa menia a rastú, obchodné a samosprávne subjekty hľadajú nové ponukové riešenia.

Priemysel: Výrobné odvetvia ako strojárstvo, automobilový priemysel, chémia, elektrotechnika a elektronika zostávajú aj v modernom svete chrbticou hospodárstva. Dokumentuje to pohľad na Slovensko i ďalšie krajiny.

Spoločenská zodpovednosť firiem: Podnikateľská sféra rozvíja množstvo neziskových aktivít. Významnou je podpora humanitárnych, enviromentálnych, vzdelávacích, kultúrnych a ďalších projektov. Firemná kultúra sa prezentuje vo vzťahu k partnerom, klientom, vlastným pracovníkom i k celej spoločnosti.

Zdravie, životný štýl, voľný čas: Z pohľadu jednotlivca i spoločnosti rastie dôraz na zdravý a aktívny životný štýl, mnohoraké využívanie voľného času. Tento trend má výrazné ekonomické súvislosti. Problematika zdravotníctva zároveň patrí k najväčším výzvam modernej doby.

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo