ASB Gala 2018 – kto získal prestížne ocenenia v stavebníctve a architektúre

Autor Zuzana Koporcová máj 2018 -
ASB Gala 2018 – kto získal prestížne ocenenia v stavebníctve a architektúre HB Reavis

Už 12. ročník odovzdávania ocenení firmám a jednotlivcom zo stavebníctva, architektúry a developingu zorganizoval 22. mája časopis ASB.

ASB Gala je rešpektované podujatie s cieľom oceňovať subjekty z uvedených oblastí a poukázať na aktuálne dianie v tejto oblasti. Vyvrcholením ASB Gala 2018 bolo vyhlásenie výsledkov hlasovania odbornej poroty a verejnosti. Hlavné ceny podľa hlasovania odbornej poroty a verejnosti (cez www.asb.sk) získali:

ASB Osobnosť architektúry a stavebníctva

Ing. arch. Juraj Šujan (porota)

Ing. arch. Juraj Benetin (verejnosť)

ASB Developer roka 2018

HB REAVIS SLOVAKIA, a. s. (obe verzie)

ASB Stavebná firma roka 2018

INGSTEEL, spol. s r. o. (porota)

Skanska SK, a. s. (verejnosť)

Slávnostný večer sa tradične konal pod záštitou prezidenta SR Andreja Kisku, Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, Fakulty architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, Slovenskej komory architektov, Slovenskej komory stavebných inžinierov, Stavebnej fakulty STU, Stavebnej fakulty Žilinskej univerzity, Stavebnej fakulty Technickej univerzity v Košiciach, Spolku architektov Slovenska a Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska.

Rozhodnutie o tom, ktoré osobnosti a subjekty získajú nomináciu na ocenenie v jednotlivých kategóriách, mala vo svojich rukách začiatkom roka 2018 nominačná komisia. Víťazov a výhercov hlavných cien následne určila v nezávislom hlasovaní viac ako stočlenná odborná porota pozostávajúca z osobností slovenského stavebníctva, architektúry, zo zástupcov štátnej správy a samosprávy, ako aj z predstaviteľov odborných združení a komôr.

Už po štvrtýkrát bola udelená aj Špeciálna cena. Vydavateľstvo JAGA a nominačná komisia sa ju tento rok rozhodli udeliť Nadácii Nová Cvernovka za významnú a aktívnu činnosť v kultúrno-spoločenskom dianí v hlavnom meste SR, ako aj za vytvorenie nového kultúrneho a kreatívneho centra v Bratislave.

ASB Gala 2018 sa konalo v hoteli Double Tree by Hilton v Bratislave; jeho atmosféru s vyše 200 hosťami podfarbila česká speváčka Hana Holišová, večer moderoval Michal Kovačič.

Zuzana Koporcová

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo