Medzinárodný dovozný veľtrh 2018 v Šanghaji hlási vypredanú plochu

Autor TS august 2018 -
Logo výstavy a jej maskot Jinbao s pozadím panorámy Pudongu a Orientálnou korunou Logo výstavy a jej maskot Jinbao s pozadím panorámy Pudongu a Orientálnou korunou

Viac ako 130 krajín, najväčší svetový výstavný komplex a menej ako 100 dní do spustenia: Začalo sa odpočítavanie pred začiatkom novembrového veľtrhu CIIE 2018.

Čínsky medzinárodný dovozný veľtrh 2018 (CIIE) oznámil uzavretie prihlášok na účasť, nakoľko naplnil všetky miesta, ktoré boli k dispozícii. Do otvorenia zostáva menej ako 100 dní a prípravy sú v plnom prúde. V pláne je aj séria stretnutí párujúcich dopyt a ponuku, ktoré sa uskutočnia na výstavnej ploche ešte pred samotným veľtrhom v novembri tohto roku.

CIIE je významná platforma podpory bilaterálnych obchodných vzťahov medzi Čínou a zvyškom sveta, ktorá otvorí svoje brány 5. novembra 2018. Celkovo sa na veľtrhu zúčastní viac ako 2 800 spoločností, vrátane približne 200 spoločností z rebríčka Fortune 500 a iných popredných svetových mien. Podľa predbežných štatistík prinesú vystavovatelia viac ako 100 nových produktov, ako aj ďalšie technológie a moderné výrobky, ktoré zaplnia 270 000 štvorcových metrov v Národnom výstavnom a kongresovom centre (NECC) v Šanghaji – najväčšom svetovom výstavnom komplexe tvorenom jedinou budovou.

CIIE2 Budova NECC v Šanghaji

Ako prvý národný veľtrh s tematikou dovozu na svete predstavuje CIIE dobrý začiatok v oblasti propagácie medzinárodného obchodu. Slogan veľtrhu znie: „Nová éra, zdieľaná budúcnosť“ a jeho poslaním je vyzdvihnúť princípy Iniciatívy pásu a cesty, vrátane rozsiahlych konzultácií, spoločných prínosov a zdieľaných ziskov.

Nákupcami na podujatí CIIE budú najmä domáce obchodné delegácie zahŕňajúce obchodníkov, sprostredkovateľov, distribútorov, zástupcov veľkoobchodu aj maloobchodu, výrobné aj servisné spoločnosti. V prvej skupine sa objavia aj predstavitelia 98 štátnych podnikov. Celkovo sa očakáva účasť viac ako 150 000 domácich a zahraničných nákupcov.

V snahe o maximalizáciu príležitostí pre všetkých vystavovateľov usporiadatelia naplánovali sériu satelitných podujatí a stretnutí za účelom spárovania ponuky a dopytu, aby zvýšili úspešnosť transakcií a podporili účastníkov pred hlavnou udalosťou v novembri. Prvé z týchto podujatí sa konalo 14. júna 2018 a bolo určené vystavovateľom v potravinárskom a poľnohospodárskom sektore. Zúčastnilo sa na ňom 36 obchodníkov a 35 renomovaných medzinárodných podnikov vrátane značiek ako Wal-Mart, Metro a Takashimaya. Druhé stretnutie, ktoré sa konalo 26. júla, prilákalo viac ako 200 domácich i zahraničných vystavovateľov, obchodníkov a nákupcov v odvetví odevov, spotrebného tovaru, elektroniky a domácich spotrebičov a symbolizovalo začiatok 100-dňového odpočítavania do oficiálneho otvorenia.

Aj keď sa už skončila registrácia na tohtoročný veľtrh, usporiadatelia začali pod tlakom záujmu prijímať rezervácie na CIIE 2019 a podarilo sa už podpísať aj niekoľko zmlúv s budúcimi vystavovateľmi.

Prvý čínsky medzinárodný dovozný veľtrh (CIIE) usporiada Riaditeľstvo čínskeho medzinárodného dovozného veľtrhu a spoločnosť Národné výstavné a kongresové centrum (Šanghaj). Veľtrh sponzoruje Ministerstvo obchodu Čínskej ľudovej republiky a šanghajská mestská vláda. Ako prvá výstava svojho druhu získala tiež podporu medzinárodných organizácií vrátane WTO, UNCTAD a UNIDO.

TS/PRNewswire

handshake 2998302 1920

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo