Nemecko láka turistických návštevníkov aj na kulinárske špeciality

Autor SNOPK august 2018 -
Nemecko láka turistických návštevníkov aj na kulinárske špeciality Pixabay

Nemecká centrála pre turizmus DZT zameriava v roku 2018 svoje marketingové aktivity na tematickú kampaň „Culinary Germany“.

Spolková republika patrí medzi krajiny s najrýchlejšie rastúcim cestovným ruchom. V Európe predbehla už také turistické veľmoci ako sú Francúzsko a Taliansko a po Španielsku je druhou najviac navštevovanou krajinou. Okrem tradičných lákadiel pre návštevníkov, ako sú pamiatky a prírodné krásy, sa teraz zameriava aj na propagáciu tradičnej kuchyne svojich regiónov.

Máločo hovorí o krajine a jej ľuďoch viac ako jej typická kuchyňa a gastronomické tradície. Jedlo patrí k spôsobom, pomocou ktorých možno bližšie spoznať život v regióne a získať nové zážitky. Jedlo je úzko spojené s kultúrou – a aj Nemecko má veľa čo ponúknuť.  Táto veľká krajina je známa svojimi tradičnými receptami, ktoré tam starostlivo uchovávajú a odovzdávajú sa z generácie na generáciu. Zároveň možno v tamojšej kuchyni nájsť aj množstvo moderných vplyvov z celého sveta. Takže stravovacia kultúra v Nemecku je zaujímavou kombináciou tradícií a inovácií, ktoré sú rovnako rozmanité ako krajina: od ryby na panvici „pannfisch“ na severe cez klobásu so zelenou omáčkou v strednom Nemecku až po knedle a bravčové koleno na juhu.

Samozrejme, k dobrému jedlu patrí aj pohár vína alebo piva. Na približne 100 000 hektároch v 13 vinárskych produkčných oblastiach, ktoré sa rozprestierajú od Bodamského jazera po Labe, sa dorába množstvo vynikajúcich vín. A 1 300 pivovarov v Nemecku vyrába viac ako 5 000 rôznych druhov prvotriedneho piva.

Kvalitná gastronómia zapadá do budovania imidžu Nemecka ako turisticky príťažlivej krajiny. Laszlo Dernovics, vedúci zahraničného zastúpenia pre Rakúsko a Slovensko a regionálny manažér pre juhovýchodnú Európu Nemeckej centrály pre turizmus (DZT) vysvetľuje: „Dlhodobý úspech Nemecka ako turistickej destinácie spočíva v silnom imidži značky a cielenom marketingu, spojenom s našou turistickou rozmanitosťou a atraktivitou, vynikajúcou infraštruktúrou a presvedčivým pomerom ceny a kvality“.

SNOPK/JF

16 länder

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo