D-Link vytvoril špeciálny router pre internet vecí

Autor Juraj Redeky august 2018 -

Prvý hraničný smerovač s certifikáciou „Built on Thread“ vytvorili na báze technológie od Silicon Labs.

Spoločnosti D-Link a Silicon Labs oznámili, že hraničný Thread router DSH-G300-TBR prešiel testom kompatibility a interoperability podľa špecifikácií protokolu Thread a stal sa tak svetovo prvým hraničným routerom s certifikátom „Built on Thread“. Protokol Thread podporuje technológiu Mesh, čo umožňuje, aby sa DSH-G300-TBR bezpečne a spoľahlivo pripojil k internetu a k širokej škále produktov na automatizáciu domácnosti ako súčasť samoregeneračnej mesh siete, ktorá prináša vyššiu spoľahlivosť spojenia a zároveň nižšiu spotrebu energie.

Informácie o DSH-G300-TBR

Hraničný Thread router od D-Linku je vybavený systémom na čipe (SoC) a multiprotokolom Wireless Gecko od Silicon Labs, ktorý podporuje Thread, Zigbee, Bluetooth 5, Bluetooth mesh a proprietárne protokoly. DSH-G300-TBR umožňuje zjednodušené IP premostenie medzi mesh sieťou a internetom so zabezpečením na sieťovej a aplikačnej vrstve.

„Spoločnosti D-Link a Silicon Labs vytvorením hraničného routera s certifikátom pre Thread potvrdili, že sú priekopníkmi v oblasti automatizácie domácností,“ povedal Kevin Wen, prezident D-Link Europe. „V budúcnosti plánujeme pokračovať v podpore výkonnej mesh technológie protokolu Thread a ponúkneme aj ďalšie riešenia certifikované pre Thread, aby sme urýchlili zavádzanie internetu vecí (IoT) a automatizácii domácností.“

„Gratulujeme spoločnosti D-Link k dosiahnutiu významného míľniku IoT, akým je vytvorenie svetovo prvého hraničného routeru s certifikátom „Built on Thread“,“ povedal Daniel Cooley, vrchný viceprezident a hlavný strategický manažér Silicon Labs. „D-Link je osvedčeným inovátorom v oblasti produktov pre zabezpečené spojenie, a sme radi, že sme mu mohli poskytnúť našu špičkovú technológiu Wireless Gecko, ktorá umožňuje rozšírenie riešení D-Link naprieč rôznymi tržnými platformami a aplikáciami.“

Router DSH-G300-TBR predvedenú na stretnutí členov Thread Group 16.–18. októbra v nemeckom Mníchove.

Silicon Labs

Spoločnosť je popredným dodávateľom polovodičových prvkov, softvéru a riešení pre inteligentnejší a viac prepojený svet. Jej oceňované technológie formujú budúcnosť internetu vecí, internetovej infraštruktúry, priemyselnej automatizácie, automobilového priemyslu a trhu spotrebného tovaru. Projekčný tím firmy vytvára produkty orientované na výkon, úsporu energie, konektivitu a jednoduchosť použitia.

O spoločnosti D-Link

Je jedným z popredných svetových výrobcov sieťovej infraštruktúry, ktorý už viac ako 30 rokov dodáva inovatívne, výkonné a intuitívne ovládateľné produkty pre firmy a domácnosti. D-Link navrhuje, vyvíja a vyrába oceňované sieťové a bezdrôtové zariadenia, dátové úložiská a zabezpečovacie riešenia pre IP dohľad. Rad mydlink Home obsahuje technológiu pre automatizovanú domácnosť, ktorá umožňuje majiteľom nehnuteľností monitorovať, automatizovať a ovládať domácnosť kedykoľvek a kdekoľvek aj pomocou smartfónu alebo tabletu. D-Link ponúka svoje rozsiahle produktové portfólio organizáciám a spotrebiteľom prostredníctvom globálnej siete obchodných partnerov a poskytovateľov služieb. D-Link chce pomáhať sprístupňovaniu, správe, zabezpečeniu a zdieľaniu dát a digitálneho obsahu. Je priekopníkom mnohých IP technológií pre plne integrované prostredie digitálnych domácností a počítačových sietí.

Juraj Redeky, TaktiQ Communications

DSH G300 TBR 003

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo