Škoda vystavila v Dubline auto s kostolnými vitrážami na oknách

Autor Hermann Prax august 2018 -

Takouto zaujímavosťou spestrila značka Svetové stretnutie rodín a návštevu pápeža Františka v Írsku. Okrem papamobilu ho tam vozili aj na škodovkách, podobne ako ďalších hostí.

Okrem štyroch vozidiel Škoda Rapid Spaceback na dopravu pápeža bolo na účely Svetového stretnutia rodín poskytnuté špeciálne vozidlo Škoda Karoq s neobvyklou úpravou. SUV vystavené počas akcie bolo ozdobené ručne vyrobenými vitrážovými oknami, aké sú ľudia zvyknutí vidieť v kostoloch. Ich autor vytvoril scény zobrazujúce vývoj írskych rodín za posledných 40 rokov, ako aj tradičnú írsku kultúru a pohostinnosť. Umelecké dielo tiež odkazuje na český krištáľ, ktorý sa v mnohých podobách vyskytuje pri prezentáciách značky Škoda.

pope 1

Pápež v škodovke

Český výrobca patriaci do koncernu Volkswagen poskytol pápežovi pre jeho dvojdňovú návštevu Írska počas posledného augustového víkendu spolu štyri upravené vozidlá Škoda Rapid Spaceback. Značka bola oficiálnym partnerom 9. ročníka Svetového stretnutia rodín, ktoré sa koná každé tri roky a tento rok bola v dňoch 21. - 26. augusta v írskej metropole. Zúčastnení kardináli, biskupi a VIP hostia tam mali k dispozícii celú flotilu vozidiel Octavia, Karoq a Superb.

pope 3

Štyri autá Rapid Spaceback pre pápeža Františka v modrej farbe Navy boli mierne upravené podľa špecifikácií dodaných Vatikánom. Boli vybavené špeciálne tvarovanou lakťovou opierkou a zadné okná neboli zatmavené, ale číre, aby návštevníci pápeža lepšie videli. Na ľavom prednom blatníku bola malá chrómová žrď na vatikánsku vlajku.

Vozidlá mali špeciálne registračné značky obsahujúce letopočty 1979 a 2018, v ktorých sa uskutočnili návštevy Jána Pavla II. a Františka v krajine. Ďalší Rapid mal posledné štvorčíslie 9093 pripomínajúce slovo pope – pápež. Dve z áut sú určené na darovanie na charitatívne účely.

Hermann Prax, Škoda Auto

 pope 2

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo