Ridley Scott natočí reklamu pre Hennessy

Autor Will Davis september 2018 -

Režisér filmov Votrelec, Blade Runner či Gladiátor sa po viac ako 15-ročnej pauze vráti k reklame, aby režíroval kampaň pre najpredávanejší koňak na svete.

Svetoznámy filmár natočí sériu reklám propagujúcich koňak Hennessy X.O, ktorý sa objaví v predaji v roku 2019. Kampaň sa bude realizovať pod taktovkou Scottovej produkčnej spoločnosti RSA Films, ktorá v tomto roku oslavuje 50. výročie.

Ridley Scott uviedol: „Po prvýkrát za ostatných 15 rokov budem partnerom značky Hennessy pri príprave reklamnej kampane a teším sa na to. Od začiatku bol tento projekt veľmi tvorivý. Hneď, ako som videl scenár prvý raz, spustil sa vo mne kreatívny proces. Začal som si písať poznámky a tie sa o chvíľu premenili na podrobný dej príbehu a podnietili moju návštevu regiónu Cognac. Spolupráca s Hennessy bola skvelá, nakoľko pre všetkých bol na prvom mieste kreatívny proces. Výsledkom nie je obyčajná reklama, ale zábava. Teraz sme už vo fáze postprodukcie spolu s vynaliezavým tímom počítačovej grafiky a už teraz sa teším na oficiálne spustenie kampane v roku 2019.“

„Luxusný nádych je o emóciách, o budovaní sna. A kto by ho mohol lepšie vystavať pre ikonickú vlajkovú loď našej značky Hennesy X.O., ako svetovo známy tvorca Ridley Scott?“ – spýtal sa Thomas Moradpour, globálny marketingový riaditeľ značky Hennessy.

Reklamná kampaň s názvom Výnimočné svety je kreatívnou interpretáciou siedmich tónov chuti popísaných degustačnou komisiou značky Hennessy, ktoré ilustrujú chute a pocity spojené s Hennessy X.O. Sú to: Sladké tóny, Rastúca horúčava, Korenistý podtón, Tečúci plameň, Čokoládová uspávanka, Príchuť dreva, Nekonečné echo. Séria siedmich 3D reklám vzniká v spolupráci s berlínskym laboratóriom pre vizuálne trendy Foam.

768px Ridley Scott by Gage Skidmore (Foto: Gage Skidmore)

Ridley Scott

Tento popredný svetový režisér a producent získal uznanie napríklad filmami Telma a Louisa, Votrelec, Čierny jastrab zostrelený či Blade Runner. Jeho film Gladiátor získal Oscara, Zlatý Glóbus a cenu BAFTA za najlepší film, pričom Russell Crowe získal Oscara za hlavnú postavu v tomto filme. V priebehu svojej výnimočnej kariéry dostal Ridley Scott aj mnoho ďalších ocenení vrátane Emmy a Zlatej Palmy. V roku 1968 založil spoločnosť RSA, v roku 1995 založil Scott Free Productions pre produkovanie filmových a televíznych projektov Hannibal, Muž v ohni, Americký gangster, Diagnóza: Šampión, Dobrá manželka, Vražda prezidenta Lincolna, Vražda prezidenta Kennedyho a Život a smrť Ježiša Krista. Medzi najnovšie filmy z dielne Scott Free Productions patrí Blade Runner 2049 v hlavnej úlohe s Ryanom Goslingom a Harrisonom Fordom a Vražda v Orient Exprese s plejádou hviezd na čele s Kennethom Branaghom, Johnnym  Deppom a Michelle Pfeifferovovou. Ako režisér sa nedávno Ridley Scott realizoval vo filme Votrelec: Covenant, v seriáli Prometheus v hlavnej úlohe s Michaelom Fassbenderom a Katherine Waterstonovou a vo filme Všetky prachy sveta (2017) o únose Johna Paula  Gettyho III v hlavných úlohách s Christopherom Plummerom, Michelle Williamsovou a Markom Wahlbergom. Scottova fascinácia reklamou sa začala už v období, keď študoval na Londýnskej kráľovskej umeleckej škole; do prostredia reklamy vnáša aj niektoré revolučné prvky.

O značke Henessy

Hviezda medzi koňakmi, Maison Hennessy žiari svojou výnimočnosťou už viac ako 250 rokov. Od svojho zakladateľa Richarda Hennessyho si vypožičala duch dobývania a prebojovala sa na trhy vo viac ako 130 krajinách.

Hennesy je tiež ekonomickým pilierom svojho regiónu Charente. Tajomstvo úspechu a dlhej životnosti firmy spočíva v prepracovanosti koňakov, z ktorých každý je výsledkom jedinečného procesu výroby prenášaného z generácie na generáciu. Hennessy má aj certifikát podľa normy ISO 14001. Ako klenot v skupine LVMH a celosvetový veľvyslanec francúzskeho umenia žiť je Hennessy aj významným prispievateľom bilancie francúzskeho zahraničného obchodu, nakoľko 99 % jeho produktov vyrobených vo Francúzsku ide na vývoz.

Čo znamená sedem tónov v Hennessy X.O

Sladké tóny: Podnebie v ústach zaleje príjemná príchuť kandizovaného ovocia – jemná sladkosť pomarančov a kyslosť marhúľ.
Rastúca horúčava: Podmanivý pocit intenzívnej, pomaly rastúcej horúčavy odhalí zložitú chuť liehoviny, ktorá trpezlivo dozrievala v dubových sudoch.
Korenistý podtón: Podnebie zvádza výraznou štipľavou príchuťou.
Tečúci plameň: Vlna tepla narastá, potom dosiahne vrchol a zlomí sa, keď sa v ústach objaví pocit oblosti. Cítite akútnu prítomnosť, plnosť a rozkoš.
Čokoládová uspávanka: Zrazu sa stretávate s niečím známym. Je to okrúhla príchuť silnej tmavej čokolády. Jemná sladkosť a hodvábna jemnosť pôsobia na podnebí ako objatie.
Príchuť dreva: Náhle pocítite silný odliv a tok dubových tónov prepletených s vanilkou. Sú neústupčivo prítomné svojou odvážnou a zložitou príchuťou, a potom zmiznú.
Nekonečné echo: Prchavé dubové tóny zanechávajú spočiatku dlhú, všadeprítomnú koncovku, ktorá je echom jemnosti každej príchute a pocitov, ktoré jej predchádzali, ako aj zložitosti miešania a dlhého starnutia koňaku X.O.

Will Davis, 6 Degrees Group

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo