Vyzerá takto nástupca Škody Rapid?

Autor JF september 2018 -

Napriek snahe značky utajovať vzhľad pripravovaného modelu uniklo na verejnosť niekoľko fotografií.

Nedávno sa o rozruch postaral mladý nórsky automobilový pretekár Ole Christian Veiby, ktorý naivne zavesil na Instagram záber z internej prezentácie Škody, v ktorej farbách dovtedy jazdil. Okrem pohľadu na nový typ auta, ktorý nemalo vidieť nepovolané oko, odhalil aj finančné odhady spoločnosti pre najbližšie roky, čo bolo možno ešte citlivejšie. Grafická prezentácia v zábere odhaľuje, že automobilka počíta pre rok 2020 s výrazným prepadom prevádzkového zisku. Pravda, nie je tajomstvom, že problémom českej značky je nedostatok kapacít, takže nestačí vyrábať a dodávať v tempe, aké požaduje trh. To je aj dôvod, prečo odsúva prezentácie nových modelov a verzií v čase, keď zákazníci mesiace čakajú aj na tie súčasné. Škoda Auto v reakcii na únik informácií poprela obsah zachytených vlastných slajdov s tým, že išlo iba o pesimistickú verziu vývoja. Zároveň vypovedala zmluvu s pretekárom Veibym, čo však tím Škoda Motorsport v tlačovej správe vysvetlil zmenou svojej stratégie.

Pripravovaný model, ktorý by mal nahradiť Škodu Rapid a ktorého názov zatiaľ nie je známy, sa už skôr objavoval na cestách počas testov v tradične zamaskovanej forme. V auguste 2018 uverejnila nezakryté celkové pohľady na vozidlo česká stránka auto-mania, ktorej obrázky údajne poslal „čitateľ“. Dizajn prototypu najmä v prednej časti prezrádza príbuznosť so štúdiou Škoda Vision RS, ktorú značka oficiálne predstavuje na parížskom autosalóne.

 rsz 1vision rs sketch exterior 01

Titulný obrázok k tomuto článku sme zostavili podľa modelu, ktorý stál na pódiu počas prezentácie vo firemnom múzeu v Mladej Boleslavi. Maska sa zhoduje s dizajnom na uniknutej fotografii zverejnenej v auguste.

 Ole Christian Veiby spy foto nastupce skoda rapid Veibyho záber zo sociálnej siete s vystaveným autom a grafmi. Prezentujúcim je zrejme člen predstavenstva za oblasť technického vývoja Christian Strube.

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo