TMR bude spravovať golfový areál na severnej Morave a postaví tam hotel

Autor Zuzana Dobránszka október 2018 -
TMR bude spravovať golfový areál na severnej Morave a postaví tam hotel TMR

Dlhodobým prenájmom Golf & Ski resortu Ostravice vstupuje veľký hráč nášho turizmu aj do golfového segmentu.

Najvýznamnejší subjekt v slovenskom turistickom biznise, Tatry mountain resorts, a. s. (TMR), ktorý podniká aj v Česku a Poľsku, si prenajal golfový areál s hotelom Green Inn a zariadením Guest Restaurant Ostravice na 20 rokov. Zmluvu podpísali 1. októbra s účinnosťou od 1. novembra 2018.

„TMR ako rešpektovaný a dobre etablovaný stredoeurópsky líder v horskom biznise otvára dvere do nového lukratívneho segmentu, ktorým rozširuje svoje aktivity o golf. V súčasnosti získava golf čoraz väčšiu popularitu a počet jeho hráčov v regióne strednej Európy neustále rastie. Ostravický podbeskydský areál je pre nás zaujímavou výzvou ako ešte viac posilniť a využiť synergie s našimi slovenskými, poľskými, ale najmä českými strediskami,“ priblížil Bohuš Hlavatý, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva TMR.

Majstrovské ihrisko

Golf & Ski Resort Ostravice je popredným a oceňovaným rezortom v ČR. Jeho osemnásťjamkové ihrisko leží v nadmorskej výške 400 m n. m. medzi dvoma najvyššími horami Beskýd, Lysou horou a Smrkom, na úpätí hory Žár v katastri Ostravice (Moravskosliezsky kraj, okres Frýdek – Místek). Ide o majstrovské golfové ihrisko, par 72 typu parkland. Jeho dizajnérom je Chris Johnson, ktorý má na svojom konte množstvo ihrísk v Európe a Afrike. Vysoké štandardy spĺňajú okrem výberu lokality aj tvarovanie ihriska, kompletná závlaha hracích plôch, použitý stavebný materiál, veľké greeny, vodné plochy (ich celková rozloha je 3 ha), päť priestorných odpalísk na každej jamke atď.

 Ostravice golfSchéma ihriska

V blízkosti areálu je aj rad ďalších prírodných, historických a voľnočasových lokalít. Oblasť Beskýd je vyhľadávaná v letnom aj v zimnom období. „Nová akvizícia nebude len o prenájme ihriska, radi by sme rozšírili sieť hotelov TMR a v rezorte postavili nový luxusný hotel približne za 10 miliónov eur. Pripravujeme aj development apartmánov a bytových domov. Golf sa zároveň stane novým produktom nášho vernostného programu Gopass,“ doplnil B. Hlavatý.

„Tešíme sa, že podpora silného partnera pomôže celý rezort rozvíjať a nasmeruje ho ešte k vyššej kvalite služieb,“ doplnil Jan Kastner, riaditeľ Golf & Ski Resortu Ostravice.

Rezort otvorili v roku 2008 a rýchlo si získal prestíž. V ankete Golf Digest získal ocenenie Najlepšie české ihrisko v rokoch 2009, 2010 a 2011. Spolu s golfovým areálom tam vznikol aj osvetlený areál bežeckého lyžovania pre rekreantov a profesionálnych športovcov. Green Inn Hotel disponuje 36 priestrannými izbami s nadštandardnou výbavou, reštauráciou s regionálnou kuchyňou, wellness službami a konferenčnými priestormi.

Aktivity TMR

Tatry mountain resorts, a. s. je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje horské strediská, zábavné parky, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia.

Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vlastní tiež hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Horskú ubytovňu Hrebienok. TMR vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy.

TMR tiež nepriamo vlastní 9,5 % v spoločnosti Melida, a. s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd.

V Poľsku TMR vlastní 97%-ný podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (Szczyrk pri Bielsku-Balej), podiel 75 % v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko) a 7,3 % v zábavno-edukačnom projekte prostredníctvom poľskej spoločnosti Korona Ziemi Sp. z. o. o.

Do konca roka 2017 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR 300 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.

Zuzana Dobránszka, hovorkyňa TMR

Prečítajte si tiež:

TMR začal prevádzkovať český skiareál Ještědzačal prevádzkovať český skiareál Ještěd

TMR prebudujú poľské stredisko Szczyrk investíciou 60 mil. €

Ostravice golf ihrisko archivGolf & Ski resort Ostravice

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo