Vzdialená kontrola radiátorového vykurovania

Autor Paper Life október 2018 -

Systém regulácie ovládaný napríklad cez smartfón môže ušetriť desiatky percent z nákladov na kúrenie.

Regulácie vykurovacích systémov od Tech Controllers umožňujú vykurovať jednotlivé miestnosti na rôzne teploty podľa potreby – či už počas dňa alebo noci, alebo rozdielne aj v jednotlivých dňoch v týždni.

,,Celý systém je ovládaný online a to aj pomocou smartfónu. Izbové snímače a elektrické hlavice komunikujú s hlavnou riadiacou jednotkou bezdrôtovo. Preto je inštalácia flexibilná a veľmi jednoduchá. Na základe aktuálnej teploty na snímačoch elektrické hlavice regulujú veľmi presne prietok vykurovacej vody v radiátoroch a tým je možné naprogramovať rôzne teploty pre každú miestnosť v rôznych častiach dňa,“ informuje výrobca. A tým, že sa miestnosť vykuruje na komfortnú teplotu iba vtedy, keď treba, ušetria sa nemalé náklady. Zdroj tepla sa vypína pri dosiahnutí všetkých nastavených teplôt v miestnostiach.

Aktuálnou novinkou je systém WiFi 8S mini, ktorý je často používaný ako bezdrôtový bytový termostat s možnosťou vzdialenej kontroly cez internet, umožňujúci aj jednoduché rozšírenie na zónovú reguláciu na ovládanie ôsmich vykurovacích zón.

Jednoduchá inštalácia

Zostava je bezdrôtová, čo urýchľuje a zjednodušuje inštaláciu a zároveň znižuje náklady na kabeláž. Súčasťou regulácie je bezdrôtový snímač priestorovej teploty, čo umožňuje jeho umiestnenie na optimálnom mieste a možnosť inštalovať hlavnú reguláciu k ovládanému zariadeniu (plynový kotol, elektrokotol, obehové čerpadlo a pod.), ktoré bude ovládané cez zabudovaný beznapäťový spínací kontakt.

K riadiacej jednotke je možné pripojiť aj druhý, bezdrôtový spínací kontakt MW-1, ktorý sa zapína spolu s tým zabudovaným, čo zvyšuje jeho flexibilné použitie.

Bezdrôtové snímače teplôt a bytové termostaty nie sú integrované do pohonov na radiátory, a preto ich možno umiestniť do priestoru podľa bežných zásad, čo umožňuje uchovať presnosť merania. Pripojením až 8 bezdrôtových snímačov (CS-C-mini, CS-C-8r) alebo izbových regulátorov (CS-R-8b, CS-R-8z) môže WiFi 8S mini ovládať osem vykurovacích zón v ktorých je možné zaregistrovať do 6 bezdrôtových elektrických pohonov ventilu STT-868 a 6 bezdrôtových snímačov otvorenia okna CS-C-2.

Intuitívna obsluha

WiFi 8S mini na základe informácii zo snímačov priestorovej teploty alebo bytových termostatoch ovláda elektrické pohony ventilov na radiátoroch, čím udržiava naprogramovanú konštantnú teplotu v jednotlivých miestnostiach (zónach). Snímač otvorenia okna bude ventily zatvárať s nastaveným časovým oneskorením.

Zabudovaný wifi modul umožňuje ovládanie všetkých parametrov systému prostredníctvom webovej aplikácie. Jedným dotykom na ikonu sa používateľ dostane k potrebným informáciám. Nastavenie a ovládanie je intuitívne. Každá zóna môže mať priradený svoj individuálny režim prevádzky – konštantnú teplotu, časové obmedzenie alebo 6 rôznych prevádzkových harmonogramov. K regulácii je možné pripojiť bezdrôtový snímač vonkajšej teploty CS-C-8zr. USB vstup dáva možnosť aktualizácie programu. Napájanie 5V je umiestnené v podomietkovej škatuli.

Paper Life

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo