Perinbabu 2 natáča stočlenný štáb, práce v exteriéri sú takmer dokončené

Autor Stanislava Borská november 2018 -
Režisér Juraj Jakubisko pri natáčaní filmu Perinbaba 2 v Slovenskom raji Režisér Juraj Jakubisko pri natáčaní filmu Perinbaba 2 v Slovenskom raji Youtube

Po poslednej klapke nového Jakubiskovho filmu príde k slovu postprodukcia a počítačová grafika. Tá oživí aj pôvodnú postavu Perinbaby stvárnenú Giulietou Masinovou.

Rozsiahla filmová produkcia v zostave vyše 100-členného štábu filmárov a viac ako 170 komparzistov a hercov už niekoľko mesiacov usilovne pracuje na pokračovaní kultového filmu Perinbaba. Tentokrát sa natáča v prostredí krásnej prírody Spiša vrátane Slovenského raja, kde režisér našiel všetko, čo pre film potreboval.

Hlavnou postavou pokračovania rozprávky bude Lukáš, ktorého stvárňuje mladý herec a známy slovenský youtuber Lukáš Frlajs. „Mnoho ľudí myslí, že tým, že točíme dvojku, tak hrám Jakubka. Ale ja som Lukáš. Jakubko je môj otec a ja som syn,“ prezradil. Vo filme sa predstavia slovenskí a českí herci ako Ivan Romančík, Réne Štúr, Dan Nekonečný, Klára Cibulová či česká herečka Sabina Skalická, ktorá bude v Perinbabe 2 stvárňovať mladú „Zubatú“.

Prečo padol výber práve na týchto hercov, vysvetľuje producentka filmu, Deana Horváthová-Jakubisková: „Nie je to ten typ rozprávky, ako sa to dnes robí. Že ju obsadíme známymi hercami len preto, aby tam tí známi herci boli. Juraj sa skôr sústredil na typy, charaktery a na atmosféru samotného herca.“

Filmári už s nakrúcaním exteriérov na Spiši pomaly končia. Po poslednej klapke bude nasledovať počítačová technológia a náročná postprodukcia, pomocou ktorej oživia pôvodnú Perinbabu stvárnenú talianskou herečkou Giulietou Masinovou. Počítačová grafika má tiež výrazne pomôcť realizovať prácu režisérovej fantázie. „Bojím sa, že je toho až veľa. Že tam dávam toľko fantázie, až som začal strihať. Áno, musím sa umierňovať, pretože človek si strašne veľa vymyslí," dodal spokojný režisér Juraj Jakubisko.

Hudbu k Perinbabe 2 urobia známi českí skladatelia Ondřej Soukup a Jan Jirásek. Podľa producentky filmu sa slovenskí diváci môžu tešiť na pokračovanie rozprávky na konci budúceho roka, kedy ju do kín prinesie distribučná spoločnosť Bontonfilm. Na produkcii sa zúčastňuje aj televízia JOJ, okrem toho producenti filmu spustili aj crowdfundingovú zbierku na jeho dofinancovanie.

Stanislava Borská, Bontonfilm

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo