Havel & Partners je Právnickou firmou roka 2018 v Českej republike

Autor Veronika Ryšávková, Júlia Kráľová november 2018 -

Najväčšia česko-slovenská advokátska kancelária nadviazala na roky 2015 a 2017 a opäť získala hlavné ocenenie v prestížnej ankete.

Z 11. ročníka prestížnej ankety, ktorú pravidelne organizuje spoločnosť Epravo.cz pod záštitou Českej advokátskej komory a Ministerstva spravodlivosti ČR, si okrem hlavnej ceny odniesla tiež víťazstvo v kategóriách Právo obchodných spoločností a Duševné vlastníctvo. Aj v ostatných odborných kategóriách sa umiestnila medzi najlepšími. V rámci všetkých doterajších ročníkov českej i slovenskej súťaže Právnická firma roka zostáva vzhľadom na počet prihlásených projektov Havel & Partners najúspešnejšou kanceláriou s najkomplexnejšími službami v Českej aj Slovenskej republike.

„Rok 2018 sa pre nás spája nielen so zmenou názvu na Havel & Partners, ale aj s redefinovaním stratégie poskytovaných služieb, zameraním sa na čo najkomplexnejšie právne prípady vrátane riešenia zložitých sporov a ďalej na rozvoj v oblasti medzinárodných transakcií,“ komentoval riadiaci partner kancelárie Jaroslav Havel. „Veľmi nás potešilo, že sme dokázali už tretíkrát za posledné štyri roky získať ocenenie Právnická firma roka pre domácu kanceláriu. Za tento mimoriadny úspech chceme poďakovať predovšetkým našim klientom, ktorí nám s dôverou zverujú svoje podnikateľské aj čisto privátne záležitosti,“ dodal.

Doma v korporátnom práve

Veľký úspech zaznamenala kancelária v súťažnej kategórii Právo obchodných spoločností. Po predchádzajúcich siedmich umiestneniach medzi veľmi odporúčanými kanceláriami v rokoch 2011 – 2017 sa tento rok Havel & Partners stala víťazom tejto kategórie. „Tohtoročné víťazstvo podčiarkuje, že vytvorenie unikátneho špecializovaného tímu pre oblasť korporátneho práva, ktorý navyše zabezpečuje komplexný právno-daňový servis pre privátnych klientov, bolo odvážnym a správnym rozhodnutím,“ povedal David Neveselý, partner spoločnosti. „Každý rok sa podieľame na najzaujímavejších tuzemských a cezhraničných korporátnych transakciách ako aj na realizácii veľmi privátnych zadaní. Klienti oceňujú naše skúsenosti, inovatívnosť a kvalitný právno-daňový tím,“ vysvetlil D. Neveselý, ktorý sa podieľa na vedení najväčšieho a medzinárodne uznávaného česko-slovenského špecializovaného tímu pre oblasť práva obchodných spoločností, dnes počítajúci cca 70 právnikov.

Prestížni klienti

Kancelária má vo svojom portfóliu najširšiu korporátnu a súkromnú klientelu v ČR i SR vrátane cca 70 z 500 najväčších svetových spoločností podľa publikácie Fortune 500, takmer 50 spoločností podľa rebríčka Czech Top 100 a tretiny najbohatších Čechov a Slovákov. Už niekoľko rokov tiež realizuje najviac korporátnych operácií na českom trhu a je poradenským lídrom pre privátnych klientov a rodinné firmy, ktorým pomáha so zakladaním privátnych (rodinných) holdingov, zvereneckých fondov a podobne.

Ochrana duševného vlastníctva

Právnickou firmou roka 2018 je Havel & Partners tiež v kategórii Duševné vlastníctvo. Právo duševného vlastníctva predstavuje jednu z najvýznamnejších a neustále rastúcich právnych špecializácií kancelárie. Právny tím pod vedením partnera a spoluzakladateľa kancelárie Roberta Nešpůrka a partnera Ivana Rameša patrí s počtom 15 právnikov medzi vôbec najväčšie poradenské skupiny s týmto zameraním v ČR a na Slovensku.

„K úspešnému budovaniu brandu a ochrane inovatívnych nápadov patrí aj ich právna ochrana. Veľmi nás teší, že naše po roky budované know-how vyhľadáva čoraz viac klientov – či už ide o tuzemské spoločnosti expandujúce do zahraničia, významné globálne korporácie alebo podnikateľov, ktorí bojujú proti falšovaniu,“ povedal Robert Nešpůrek.

V ďalších 14 odborných kategóriách bola kancelária vybraná medzi veľmi odporúčané kancelárie (tzv. top tier). Vo zvyšnej kategórii trestné právo sa medzi najlepšie hodnotenými umiestnila advokátska kancelária Seifert a partneři, s ktorou Havel & Partners exkluzívne spolupracuje v oblasti trestnoprávneho poradenstva.

Výsledky 11. ročníka českého oficiálneho rebríčka advokátskych kancelárií Právnická firma roka 2018 vyhlásil usporiadateľ súťaže, spoločnosť Epravo.cz, v priebehu slávnostného večera v pražskom Paláci Žofín dňa 5. novembra 2018.

Viac o kancelárii

Advokátska kancelária Havel & Partners s kanceláriami v Prahe, Brne, Ostrave a Bratislave je s tímom takmer 200 právnikov, viac ako 100 advokátov a 500 spolupracovníkov, vrátane zamestnancov spolupracujúcej inkasnej agentúry Cash Collectors, najväčšou česko-slovenskou nezávislou právnickou firmou v strednej Európe. K jej klientom patria najmä veľké medzinárodné spoločnosti, najvýznamnejšie české a slovenské spoločnosti vrátane strategických štátnych podnikov a orgánov verejnej správy, ale aj stredné podniky, individuálni podnikatelia a investori.

V súčasnosti má kancelária viac ako 1 000 klientov. Má aj veľmi komplexnú medzinárodnú podporu; poskytuje právne poradenstvo v 12 svetových jazykoch vo viac ako 80 krajinách sveta. Až 70 % prípadov, ktoré rieši, obsahuje medzinárodný prvok. Úzko spolupracuje s poprednými medzinárodnými právnickými firmami v Európe, Ázii, Severnej Amerike, Afrike a Austrálii. Klienti majú vďaka tomu prístup k medzinárodným aj lokálnym znalostiam a odbornosti prostredníctvom viac ako 30-tisíc právnikov v približne 160 krajinách sveta.

Havel & Partners je najúspešnejšou kanceláriou s najkomplexnejšími službami v Českej republike aj na Slovensku podľa celkového súčtu všetkých nominácií a titulov v rámci doterajších ročníkov súťaže Právnická firma roka. Kancelária získala už trikrát hlavné ocenenie Právnická firma roka pre domácu kanceláriu (2015, 2017, 2018) a je držiteľom ceny Právnická firma roka za najlepšie klientske služby za roky 2015 a 2016. Za najlepšiu právnickú firmu v ČR bola kancelária opakovane vyhlásená medzinárodnou ratingovou agentúrou Who’s Who Legal, a to celkom sedemkrát za uplynulých osem rokov.

Kancelária Havel & Partners takisto získala globálne klientske ocenenie Client Choice Awards vyhlasované agentúrou International Law Office, a je tak klientmi najlepšie hodnotenou firmou v Českej republike. V oblasti fúzií a akvizícií je Havel & Partners najlepšou právnickou firmou v Česku a na Slovensku vďaka globálnemu oceneniu Corporate INTL za rok 2016. V Českej republike drží od roku 2009 prvenstvo v počte realizovaných transakcií podľa medzinárodných agentúr Mergermarket, EMIS DealWatch a Thomson Reuters. Na Slovensku získala za fúzie a akvizície ocenenie Právnická firma roka v roku 2015 a šesťkrát po sebe tiež prestížnu globálnu cenu M&A Today Awards, a to v rokoch 2013 – 2018.

Veronika Ryšávková, H & P; Júlia Kráľová, AMI Communications

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo