Bratislavská agentúra pre turizmus vyrobila propagačné video v čínštine

Autor Maroš Plitko december 2018 -
Bratislavská agentúra pre turizmus vyrobila propagačné video v čínštine BTB / Youtube

Bratislava Tourist Board reaguje na prílev čínskych návštevníkov produkciou materiálov v tomto jazyku a účasťou na kongresových podujatiach v Číne.

Organizácia Bratislava Tourist Board (BTB) v roku 2018 uskutočnila niekoľko významných krokov pre propagáciu Bratislavy na čínskom trhu. Spolupracuje s čínskymi novinármi a cestovnými kanceláriami, pripravila tlačové materiály v čínštine, zúčastnila sa na certifikovanom školení a niekoľkých konferenciách. Najnovšie pripravila špeciálne prezentačné video o hlavnom meste Slovenska.

Čínski turisti sú v tomto roku v Bratislave piatou najpočetnejšou skupinou návštevníkov. Vnímame ich dlhodobo stúpajúci záujem o Bratislavu, pričom medziročne sa zvýšila ich návštevnosť o takmer 24 %,“ informovala predsedníčka predstavenstva BTB Alena Melicharová. „Spoluprácu s touroperátormi, cielenú propagáciu destinácie či účasť na podujatiach zameraných na spoznávanie čínskeho trhu považujeme za mimoriadne dôležité. Naším cieľom je poznať túto klientelu a vedieť sa pripraviť tak, aby sa tu čínski návštevníci cítili príjemne,“ doplnila.

BTB ponúka v turistických informačných centrách propagačné materiály a mapy mesta v čínštine. V spolupráci s ministerstvami a ďalšími organizáciami pripravila poznávacie cesty pre novinárov a cestovné kancelárie.

Video o turizme aj biznise na Slovensku

Nedávno natočené video pripravené špeciálne pre čínsky trh prezentuje základne informácie a zaujímavosti o Bratislave. Hlavné mesto a celé Slovensko okrem toho prezentuje aj ako destináciu vhodnú na podnikateľské aktivity a spoluprácu. Vystupujú v ňom napríklad veľvyslanec ČĽR Lin Lin, generálny riaditeľ agentúry SARIO Róbert Šimončič a zástupca Východoslovenskej investičnej agentúry Róbert Vincze. Priestor v pomerne dlhom videu dostali aj zástupcovia hotelov spolupracujúcich s čínskou klientelou, turistická sprievodkyňa a čínska učiteľka žijúca v Bratislave. So svojimi dojmami sa podelilo aj niekoľko čínskych turistov počas návštevy mesta.

Prezentačné video sme pripravili primárne pre odborné konferencie v Číne a prejavil oň záujem aj veľvyslanec Slovenskej republiky v Číne Dušan Bella,“ uviedol výkonný riaditeľ BTB Tomáš Koniar.

Živé kontakty BTB s Čínou

BTB sa na jeseň už s novým videom zúčastnila na podujatí World Small Town Economy Forum v meste Čching-tao (Qingdao) a na nadväzujúcej konferencii World MICE Day China, zameranej na cestovný ruch, kongresový turizmus a výstavy. Predtým sa v Bratislave uskutočnil vzdelávací seminár s názvom „Chinese Tourist Welcome“, ktorého výstupom je certifikát „Quality Host“. Organizátorom bola spoločnosť zo skupiny BIT Group Global, ktorá je najväčším organizátorom kongresov v Číne.

Vzhľadom na časovú aj finančnú náročnosť je prezentácia Bratislavy na čínskom trhu obvykle súčasťou prezentácie Slovenska. BTB koordinuje svoje aktivity s rezortmi a zahraničnými zastúpeniami SR v Číne. Ide o infocesty, konferencie či účasť a veľtrhoch cestovného ruchu v Kantone (Guangzhou) a Šanghaji. Na propagáciu Bratislavy plánuje využívať aj čínske sociálne siete ako WeChat (porovnateľný s Facebookom), Weibo a Youku (analógia YouTube).

Maroš Plitko, BTB

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo