Veľký hotel v lesoch nad Visegrádom vyniká lokalitou, atmosférou aj kuchyňou

Autor august 2019 -
Hrad Visegrád a hotel Silvanus Hrad Visegrád a hotel Silvanus

Hotel Silvanus poznajú svetové celebrity aj hlavy štátov. V roku 2018 ho vyhlásili za maďarský Hotel roka.

Visegrád je nepochybne veľmi príťažlivé miesto. Mestečko na brehu Dunaja, v úseku jeho ohybu, obkolesujú lesnaté kopce, z ktorých na jednom sa týči známy stredoveký hrad s typickými oblými múrmi a vežičkou.

Poznali to tu už starí Rimania a neskôr to bolo obľúbené miesto pobytu kráľa Mateja, historickej postavy, ktorá sa dostala do povestí. Napokon, v najmodernejšom veku vtlačili tunajšie štátnické rokovania názov mesta celému zoskupeniu štyroch blízkych krajín vrátane Slovenska.

Svetová noblesa hotela nad lesmi

Táto lokalita bola pred polstoročím aj finálnou voľbou pri rozhodovaní, kde postaviť čo najreprezentatívnejší hotel pre účastníkov svetovej výstavy poľovníctva, ktorej organizovanie pridelili Maďarsku.

A tak na blízkom kopci s názvom Čierna hora (Feketehegy) vyrástol veľký nový hotel. Dostal názov Silvanus evokujúci lesy, ktoré sú tu všade navôkol aj s neodmysliteľnou zverou.

Hostia a návštevníci vyvýšeného štvorhviezdičkového hotela môžu vychutnávať panoramatické výhľady na prírodné scenérie s tokom Dunaja, zalesnenými vrchmi a údoliami.

DfzlFheWsAUbmdb

Súlad s prírodou a potrebami zdravia

Samozrejme, v časoch náročných klientov lokalita nie je všetko. Našťastie, vlastníci a vedenie hotela nezaspali na vavrínoch, ale aktívne rozvíjajú jeho danosti a pridávajú k nim nové služby. Napokon, konkurencia je veľká – ako v samotnom Visegráde, tak aj v blízkej Budapešti a ďalších turistami obľúbených mestečkách na sever od metropoly.

„Máme mimoriadne priaznivú polohu uprostred lesa, náš hotel je v prírode. To zohľadňujeme aj v našej programovej ponuke, kde nechýbajú napríklad elektromobily a elektrické bicykle,“ povedal Róbert Pintér, food a beverage manager hotela Silvanus pri prezentácii v Bratislave.

„Dávame si veľmi záležať na tom, aby to, čo poskytujeme, bolo v súlade so zdravým životným štýlom a prostredím,“ doplnil.

Hotel ponúka wellness či kúpanie vo vonkajších bazénoch s panoramatickými výhľadmi.

Podľa R. Pintéra jedinečnosť hotela stojí aj na jeho atmosfére, ktorá je až rodinná. Do tohto „horského hotela“ na tristometrovom kopci preto radi prichádzajú okrem domácich návštevníkov aj hostia z rôznych končín Európy, napríklad z Británie, ale aj USA, Číny či Kórey.

Pre milovníkov maďarskej kuchyne

Ďalšou kapitolou je kuchyňa, o ktorej vie „manažér pre jedlo“ povedať osobitne veľa. V stručnosti –  základom ponuky sú špeciality maďarskej kuchyne, pričom snahou je využívať lokálne recepty z tohto severomaďarského regiónu. Samozrejme, nechýba divina. Zároveň sa podľa R. Pintéra na jedálnom lístku objavujú aj špeciality iných národov.

Popisuje situácie, keď pravidelný hosť dostal chuť na niektorú špecialitu a pricestoval zďaleka (napríklad z Komárna) iba aby si ju dal.

Hlasovanie verejnosti a návštevy monarchov

Všetky uvedené prednosti hotela nad dunajským ohybom – spoločne so zručným internetovým marketingom – sa zaslúžili o víťazstvo v hlasovaní divákov jednej maďarskej komerčnej televízie o najsympatickejší hotel – Hotel roka.

Už aj predtým Silvanus bodoval v inom hodnotení – v hlasovaní spoločnosti TripAdvisor ho zvolili za najlepší štvorhviezdičkový hotel v Maďarsku.

Bez ohľadu na ľudové hlasovania, svojou návštevou prejavili tomuto vidieckemu hotelu uznanie aj viacerí VIP hostia, napríklad futbalista Michel Platini, režisér Pier Paolo Pasolini, dánska kráľovná Margaréta II. a japonský cisár Akihito.

Juraj Filin

rsz dji00377

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo