Juraj Filin

Juraj Filin

Na Slovensku by mohli vzniknúť centrá digitálnych inovácií, ktoré budú súčasťou európskej siete. Ich vznik podporí Európska komisia.

K najväčším euroskeptikom sa zaraďujú Francúzi (!) a Taliani, ktorých množstvo prevážilo väčšinu malých krajín, takže Únia to celkovo prehráva 45 ku 45 a pol.

Na celkovom počte viac ako 1,1 milióna áut vyrobených na Slovensku sa podieľala tretinou. Väčšinu produkcie tvoril Citroën C3; počas roka sa uskutočnila generačná výmena P 208.

Podpora českých firiem v zahraničí je podľa ministra zahraničných vecí Petříčka jednou z hlavných úloh jeho rezortu. Dynamiku do systému pridáva aj vicepremiér Havlíček.

Hotel Silvanus poznajú svetové celebrity aj hlavy štátov. V roku 2018 ho vyhlásili za maďarský Hotel roka.

Viete, kedy prekročí prvý superpočítač výpočtovú kapacitu ľudského mozgu? Aj o tom sa hovorilo na konferencii Techsummit v Bratislave.

V Bratislave sa uskutočnila dvojdňová konferencia o inováciách v technológiách. Na programe boli diskusie a vystúpenia zahraničných a domácich expertov.

Slávny módny tvorca miloval atmosféru tohto marockého mesta; stalo sa popri Paríži jeho druhým domovom. Zachránil v ňom vzácnu záhradu, v susedstve ktorej v roku 2017 otvorila nadácia Bergé-YSL miesto prezentujúce jeho tvorbu.

Zákazníci z logistickej brandže otestovali nový Stralis NP 460 využívajúci skvapalnený zemný plyn.

Miloslav Stašek stojí na českom ministerstve zahraničných vecí po ministrovi najvyššie; bol veľvyslancom v Egypte a Indii, v centrále budoval a riadil systém českej ekonomickej diplomacie. Niektoré jej zámery môžu byť inšpiráciou aj pre Slovensko.

Strana 1 z 2

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo