VIDEO: Termovízne systémy na pomoc odhaľovaniu covidu 19

Autor Deltech máj 2020 -
VIDEO: Termovízne systémy na pomoc odhaľovaniu covidu 19 Youtube

Slovenská spoločnosť Deltech špecializovaná na bezpečnostné elektronické systémy predstavila technológiu na meranie telesnej teploty osôb v interiéroch s pomocou termokamier.

Technológia je vhodná pre komplexy a inštitúcie s väčším pohybom osôb, ako sú napríklad administratívne budovy, banky, nákupné centrá, stanice, letiská, školy alebo nemocnice.

Riešenie zamerané na hromadné meranie telesnej teploty osôb je postavené na kombinácii špeciálnej priemyselnej kamery a referenčného teplotného bodu. Výstupom je živý záber s pridanými informáciami o aktuálnej teplote jednotlivých osôb, pričom osobitne upozorňuje na osoby so zvýšenou teplotou.

Prostredníctvom používateľského rozhrania možno sledovať i uložený záznam. Získaný záznam sa ukladá na pevný disk s možnosťou nepretržitej prevádzky 24 hodín / 7 dní v týždni.

Ako je známe, zvýšená telesná teplota je jedným z výrazných symptómov nakazenia koronavírusom a choroby covid-19.

Ako funguje termovízia

Termografia je vedný odbor, ktorý sa zaoberá analýzou rozloženia tepelného poľa na povrchu telesa bezkontaktným spôsobom. V praxi sa používajú termovízne kamery, ktoré snímajú infračervené spektrum. Ľudskému oku je neviditeľné, preto sa zábery z termovíznych kamier vizualizujú prostredníctvom viditeľného farebného spektra.

Široké využitie termovíznych kamier je hlavne v oblasti ochrany a bezpečnosti (napr. aj proti požiarom), energetiky, stavebníctva (napr. detekcia tepelných strát budov) a všade tam, kde  je potrebné merať povrchovú teplotu telesa.

Väčšina aplikácií s termovíznymi kamerami je založená na detekcii dopredu nastavenej teploty a vyhlásení poplachu po jej prekročení.

O výrobcovi

DELTECH, a. s., Liptovský Mikuláš ponúka riešenia v oblasti komplexných silnoprúdových a slaboprúdových elektrotechnológií a technickej ochrany objektov.

Ako dodávateľ pre investičné celky vytvára technické riešenia najmä v oblasti realizácie malých a stredných stavieb. Firma založená v roku 1991 si vďaka dlhoročným skúsenostiam trúfa aj na realizáciu špecifických a náročných riešení na mieru v oblasti ochrany majetku, osôb a bezpečnosti.

DT

Multimédiá

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo