Podcasty „Na rovinu o podnikaní“ sú už aj pre nepočujúcich

Autor PBR november 2020 -
Nakrúcanie podcastu s tlmočením do posunkového jazyka Nakrúcanie podcastu s tlmočením do posunkového jazyka NRoP

Úspešný slovenský podcastový kanál myslí aj na nepočujúcich podnikateľov a budúcich podnikateľov a od októbra svoje epizódy prekladá do posunkového jazyka v spolupráci s Centrom bezbariérovej komunikácie.

Projekt Na rovinu vznikol v roku 2016 s cieľom vzdelávať ľudí v oblasti osobných financií. Len za posledný rok si prednášky na rôzne zaujímavé témy pozrelo prostredníctvom live streamov už viac ako 100 000 ľudí.

Spomínaný podcast o podnikaní odštartoval, ako súčasť tohto projektu, začiatkom februára 2019. Moderátori Viliam Bendík, Erik Lakomý a Peter Vrábel v ňom pravidelne spovedajú skúsených podnikateľov, ktorí vybudovali úspešné firmy nielen na Slovensku, ale aj vo svete.

Priemerná mesačná počúvanosť je viac ako 15-tisíc  poslucháčov, pričom priemerná počúvanosť nových epizód sa pohybuje na úrovni 3- až 4-tisíc poslucháčov.

NRoP logo H black

Krok smerom k ľuďom s hendikepom

Aj keď presný počet podnikateľov z radov nepočujúcich nie je známy, celkovo na Slovensku máme približne 5-tisíc posunkujúcich nepočujúcich a ďalších približne 230-tisíc ľudí so sluchovým hendikepom. Pre prvú skupinu je dôležitý najmä posunkový jazyk, pre druhú skupinu je to zasa písaný text (prepisy epizód) alebo titulky. Okrem prekladov do posunkového jazyka budú preto podcasty dostupné pre nepočujúcich aj vo forme kompletných prepisov.

“Prekladať naše podcasty do posunkového jazyka bolo prirodzeným krokom, pretože sa už dlhšie snažíme pomáhať zdravotne znevýhodneným v rôznych spoločenských oblastiach. Chceme, aby aj oni mali pohodlný prístup k dôležitým a užitočným informáciám z oblasti biznisu,“ povedal Peter Mačák, CEO spoločnosti PROSIGHT Slovensko, ktorá stojí za podcastom „Na rovinu o podnikaní“.

„Je to dôležité hlavne v tomto období, keď sú možnosti na Slovensku pre nich ešte stále značne limitované a denne sa musia vyrovnávať s množstvom prekážok”, vysvetlil P. Mačák.

Pravidelné epizódy na hlavných platformách

Nové epizódy podcastu z oblasti motivácie, rozvoja biznisu, praktických návodov či rovnováhy pracovného a osobného života vychádzajú vždy 2x mesačne, a to v utorok.

Všetky epizódy si môžete vypočuť na stránke www.narovinu.online alebo na streamovacích platformách iTunes, Spotify, Android Podcasts, TuneIN, Google Podcasts, Instagram a YouTube.

PBR Communications Agency

 

 

Foto z nakrúcania podcastu: Na rovinu 

Multimédiá

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo