Chorvátsko ubezpečuje, že chce byť turistickou destináciou bez rizika

Autor OTS február 2021 -
Chorvátsko ubezpečuje, že chce byť turistickou destináciou bez rizika Pixabay / Klaus Dieter Gerhardt

Propagačná kampaň Safe stay in Croatia cieli aj na Slovensko.

Vďaka dobrým epidemiologickým podmienkam považovali minulý rok Chorvátsko za bezpečnú destináciu, v čom chce pokračovať aj v roku 2021. Okrem už známej značky Svetovej rady pre cestovanie a cestovný ruch (WTTC) Safe Travels tam zavádzajú aj národnú značku s heslom Safe stay in Croatia (Bezpečný pobyt v Chorvátsku).

Značka má byť dôležitým prvkom pri predstavení Chorvátska ako bezpečnej a žiaducej destinácie, ale aj podnetom pre zúčastnené strany v cestovnom reťazci v krajine. Sú to subjekty od čerpacích staníc po letiská, trajekty a hotely, prístavy, súkromné ubytovania, múzeá a ďalšie atrakcie, ktoré sa zaväzujú dodržiavať epidemiologické opatrenia.

Bezpečnosť a zdravie prioritou

„Počas príprav na tento turistický rok, v ktorom, žiaľ, stále trvá pandémia, sme zaradili na prvé miesto bezpečnosť a zdravie našich spoluobčanov a hostí,“ povedala ministerka cestovného ruchu a športu Chorvátska Nikolina Brnjac pri prezentácii projektu.

„Ide o projekt, v ktorom Ministerstvo cestovného ruchu a športu bolo podporené poprednými turistickými a profesijnými združeniami, ktoré sú súčasťou Rady pre oživenie a rozvoj cestovného ruchu, realizáciu turistického roka 2021 a zdokonalenie turistickej ponuky. S predpísanými protokolmi sme pokryli viac ako 200 000 subjektov v pohostinstvách a poskytovateľov služieb v cestovnom ruchu,“ informovala ministerka.

Online kampaň na cieľových trhoch

Propagačnú kampaň zrealizuje Chorvátske turistické združenie (HTZ). „Počas marca a apríla vykonáme kampane na trhoch v Nemecku, Rakúsku, Taliansku, Poľsku, Veľkej Británii, Českej republike, Slovenskej republike, Maďarsku, Francúzsku a Holandsku,“ uviedol riaditeľ HTZ Kristjan Staničič.

„Okrem propagačnej časti, ktorá sa týka vyzdvihnutia Chorvátska ako dobre pripravenej a bezpečnej turistickej destinácie, má táto kampaň aj vzdelávací charakter, pretože chceme našim hosťom predstaviť protokoly a epidemiologické opatrenia vykonávané na všetkých úrovniach cestovného ruchu s cieľom zabezpečiť bezpečný a pohodlný pobyt v našej krajine,“ vysvetlil.

K. Staničić upresnil, že reklamné aktivity vrátane videa budú realizované na online kanáloch a portáloch a sociálnych sieťach s hashtagom #SafeStayInCroatia. Verejnosť bude môcť vyhľadať zainteresované strany z cestovného ruchu nesúce značku Safe stay in Croatia prostredníctvom osobitnej webovej stránky. Nájdu tam informácie o zdravotných a bezpečnostných protokoloch v siedmich základných kategóriách, ako aj informácie o postupe pri podozrení na ochorenie Covid-19. Prostredníctvom formulára budú môcť poskytnúť aj spätnú väzbu.

OTS

Multimédiá

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo