VGP Park Bratislava privítal nových nájomcov – spoločnosti Coca-Cola a Hossa Family

Autor Anna Palfiová máj 2023 -

Areál pri Bernolákove má štyri dokončené a obsadené haly, perspektívne ich bude jedenásť s celkovou plochou vyše 400 tisíc m2.

Vlastník, manažér a developer semiindustriálnych a logistických nehnuteľností VGP pripravil priestory pre dvoch nových nájomcov do svojho VGP Parku Bratislava pri Bernolákove, len niekoľko minút jazdy od metropoly.

Súčasťou prvej fázy parku sa stali spoločnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko a Hossa Family.

Coca-Cola, svetoznáma spoločnosť vyrábajúca a distribuujúca nealkoholické nápoje, si prenajala celkom 8 800 metrov štvorcových. Coca Cola začala už plnú prevádzku skladovania a distribúcie nealkoholických nápojov.

Hossa Family začne svoje priestory s celkovou plochou vyše 7 600 metrov štvorcových využívať za účelom skladovania a distribúcie chladených a mrazených potravinárskych produktov v lete.

VGP strih Hossa

Nová hala VGP bola realizovaná v stupni zelenej certifikácie BREEAM Excellent.

Priestory na mieru

„Sme presvedčení, že spoločnosti Coca-Cola aj Hossa Family ocenia nielen strategickú polohu nášho parku s priamym napojením na diaľnicu D1, ale aj vysokú kvalitu vnútorných priestorov. Tie sme realizovali priamo na mieru ich prianiam a špecifickým požiadavkám,“ komentovala Naďa Kováčiková, obchodná riaditeľka VGP pre Slovensko.

„Naša spoločnosť dbá na udržateľnosť a ekologické aspekty novej výstavby, takže sa dlhodobo snažíme minimalizovať dopad našich projektov na životné prostredie. Za tým účelom o. i. využívame obnoviteľné zdroje energie, recyklujeme dažďovú vodu či minimalizujeme vytváraný odpad,“ pripomenula N. Kováčiková.

V bratislavskom parku si podľa nej nájomcovia môžu napríklad zvoliť, či budú využívať už hotovú prípravu na fotovoltiku a nabíjaciu stanicu pre elektromobily.

Pribudne sedem hál

Areál má v súčasnej dobe štyri kompletne dokončené a plne obsadené haly. Avšak v dlhodobom horizonte bude zahŕňať ďalších 270 tisíc m2 prenajímateľných plôch: VGP Park Bratislava I dohromady ponúkne šesť hál a VGP Park Bratislava II ďalších päť hál.

Dovedna bude mať park vyše 400 000 m2 skladových a logistických priestorov na prenájom. Po kompletnom dokončení sa stane jedným z najväčších parkov v európskom portfóliu spoločnosti VGP.

O spoločnosti VGP

VGP prevádzkuje integrovaný podnikateľský model s kapacitou a dlhodobou expertízou naprieč dodávateľským reťazcom. Spoločnosť vznikla v roku 1998 ako belgický rodinný developer nehnuteľností v Českej republike. Dnes s približne 380 zamestnancami na plný úväzok pôsobí v sedemnástich európskych krajinách, a to ako priamo, tak aj prostredníctvom niekoľkých 50:50 spoločných podnikov.

K decembru 2022 predstavovala hrubá hodnota aktív spoločnosti VGP vrátane 100 % spoločných podnikov sumu 6,44 miliardy eur a čistá hodnota aktív (EPRA NTA) spoločnosti predstavovala 2,30 miliardy eur. Spoločnosť VGP je kótovaná na burze Euronext v Bruseli.

Anna Palfiová, Crest Communications

 

Technické parametre VGP Parku Bratislava I a II:

  • Plocha: 906 000 m2
  • Prenajímateľná plocha: 404 000 m2
  • Aktuálne voľná plocha: 270 000 m2
  • Minimálna veľkosť jednotky: 5 000 m2
  • Počet hál: 11
  • Kvalita haly: Certifikát BREEAM Excellent

 VGP rsz 2204 vgp bernolakovo cam e 1

Multimédiá

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo