Leo Express začal prevádzkovať železničnú linku Bratislava – Komárno s vlakmi Dunajská strela

Autor Emil Sedlařík december 2023 -

Český dopravca nasadil na trati 21 dobre vybavených nízkopodlažných jednotiek, na stanici v Bratislave otvoril zákaznícke centrum.

Vlaky spoločnosti Leo Express s názvom Dunajská strela odviezli cestujúcich na trati Bratislava – Dunajská Streda – Veľký Meder – Komárno po prvý raz v nedeľu 10. decembra 2023. Dopravca na trati nasadil 21 nízkopodlažných jednotiek s klimatizáciou, Wi-Fi a bezbariérovými toaletami.

„Cestujúcich čaká príjemné a kvalitné cestovanie v moderných motorových jednotkách s príjemným personálom. Cestujúcim ponúkneme cez pracovný týždeň až 96 spojov denne. Máme kvalitne vyškolených dispečerov, ktorí tento nápor vlakov dokážu riadiť a sú pripravení riešiť každú mimoriadnu situáciu,“ povedal manažér prevádzky firmy Lukáš Salenka.

„Nasadili sme vysokú latku. Teraz musíme dbať na to, aby sme zachovali konzistentnú kvalitu a pomohli tak zvýšiť atraktivitu cestovania na železnici v tomto regióne, čo následne zvýši záujem o cestovanie v celej sieti na Slovensku”, uviedol pri predstavení linky Peter Köhler, generálny riaditeľ Leo Express.

Cena cestovného medzi Bratislavou a Komárnom bola zachovaná na 5,25 €, ako boli zákazníci zvyknutí. Zároveň dopravca ponúka 7-, 30- alebo 90-dňové časové lístky a limitovanú edíciu neobmedzeného celoročného lístka DunajPass za 356 €.

Leo Express zároveň otvoril nové zákaznícke centrum a lounge pre cestujúcich na hlavnej stanici v Bratislave.

Každá vlaková jednotka má kapacitu asi 240 miest, z toho 140 miest na sedenie. V špičkových časoch dňa budú zahustené spoje a navýšená kapacita medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou, kde budú vlaky jazdiť v 20-minútovom takte. Názov Dunajská strela vybrala odborná porota Leo Expressu z takmer 400 návrhov cestujúcej verejnosti.

Emil Sedlařík, Leo Express

Leo Express 2 lint BA

 

Mohlo by vás zaujímať:

Budúce nové trate „bratislavskej S-Bahn“ majú viesť do severných a východných satelitov mesta

Z Bratislavy do Košíc IC vlakom za 4 a pol hodiny. ZSSK zrýchlila prepravu a očakáva rekordné výkony

Diaľnicu D1 a cestu R1 zatiaľ štvorpruhová komunikácia nespojí. Podľa ministerstva dopravy sa to neoplatí

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo