Seyfor vstupuje novými akvizíciami do oblasti HR riešení

Autor TS júl 2024 -
CEO Seyforu Martin Cígler a CEO Recruitisu Štěpán Bartyzal CEO Seyforu Martin Cígler a CEO Recruitisu Štěpán Bartyzal

Veľký česko-slovenský dodávateľ softvéru získal podiely v dvoch IT spoločnostiach zameraných na systémy pre recruitment.

Seyfor, jeden z najväčších európskych dodávateľov ICT riešení (predtým pod názvami Solitea a Cígler Software), pridáva do svojho portfólia hneď dve spoločnosti poskytujúce softvér na recruitment. V júni 2024 kúpil Seyfor spoločnosť Datacruit a súčasne získal 38-percentný podiel v spoločnosti Recruitis.io.

Obe platformy chce Seyfor naďalej rozvíjať a využiť ich synergiu s ďalšími svojimi produktmi. S rozšíreným portfóliom chce Seyfor prenikať aj na nové európske trhy.

Silné platformy pre HR

Spoločnosti Datacruit, s. r. o., i Recruitis.io majú zásadné postavenie v oblasti vývoja a poskytovania softvéru ATS (Applicant Tracking System) pre recruitment. Medzi ich klientov patria okrem iného veľké nadnárodné spoločnosti. Obe akvizície posilnia významne pozíciu aj know-how Seyforu.

Oblasť digitalizácie recruitmentu predstavuje novú kategóriu v ponuke, ktorá vhodne doplní personálne a mzdové systémy, v ktorých je Seyfor silným medzinárodným hráčom. Vzájomné prepojenie otvára preto nové možnosti a synergie.

Softvérové ​​riešenia novo nadobudnutých spoločností pokrývajú spoločne oblasti recruitmentu a onboardingu. Riešia agendu od vyhľadávania talentov cez nábor a nástup pracovníkov až po prípadné ukončenie pôsobenia v spoločnosti. Medzi klientov riešení Recruitis patria napríklad T-Mobile, Globus, UniCredit, Heureka, Seznam.cz či Decathlon.

Náborová platforma Datacruit ATS je aktuálne k dispozícii v ôsmich jazykoch a využívajú ju zákazníci v desiatich krajinách. Medzi klientov patrí okrem iného Aures Holding, Rohlík Group, Hofmann Personal, Deutsche Telekom Services, BENU, Super zoo a iba v ČR prepája viac ako 25 lokálnych pracovných portálov vrátane Jobs.cz či Práce.cz.

Vstup do náročného segmentu

„Je to druhýkrát v našej histórii, keď súčasne kupujeme dva produkty zamerané na rovnaký, pre Seyfor nový trhový segment. Prvýkrát to boli pokladničné systémy Dotykačka a Markeeta. Dnes je Dotykačka jednoznačným lídrom trhu pokladničných systémov v Českej republike. Verím, že podobný úspech zopakujeme aj s ATS službami Datacruit a Recruitis,“ komentoval akvizície CEO Seyforu Martin Cígler.

„Recruitment je dnes veľmi náročná disciplína vyžadujúca si veľké know-how. Kvalitná softvérová podpora je pre tento proces kľúčová. Oba produkty patria k najlepším na českom trhu, a preto sa teším na spoluprácu s oboma tímami a na využitie vzájomných synergií, ktorých vidím naozaj veľa,“ dodal.

Podľa šéfa Seyforu bolo jedným z dôvodov, prečo sa firma rozhodla vstúpiť do tohto segmentu trhu, aj to, že sama dlhodobo využíva platformu Recruitis pre nábor zamestnancov.

Nové obchodné možnosti

Doterajší majitelia spoločností Datacruit aj Recruitis zostávajú na CEO pozíciách a naďalej sa budú venovať riadeniu firiem. Hoci obe firmy pôsobia v rovnakom segmente, priamu integráciu ich hlavných produktov Seyfor zatiaľ neplánuje.

„S integráciou oboch produktov, minimálne v krátkodobej budúcnosti, nepočítame, každý z nich má trochu inú klientelu. Obe riešenia však budeme v blízkej dobe začleňovať do portfólia služieb Seyforu, integrovať s našimi HR systémami a čo najskôr chceme začať ťažiť synergie zo zákazníckych báz a zo zahraničných trhov, kde pôsobíme,“ objasnil M. Cígler.

Spoločnosti, ktoré úplne alebo čiastočne Seyfor preberá, vidia v tomto kroku otvorenie nových príležitostí pre obchodnú expanziu svojich produktov.

„Hlavným dôvodom, prečo sme sa rozhodli nechať vstúpiť Seyfor do našej spoločnosti, je pomoc nášmu ATS Recruitis.io a onboardingovému systému Onbee.app dostať sa na zahraničné trhy, v ktorých Seyfor dominuje,“ uviedol Štěpán Bartyzal, CEO spoločnosti Recruitis.io.

„Vďaka jeho orientácii na konzervatívnu časť trhu so softvérom pre HR agendu si sľubujeme priniesť zákazníkom svieže a moderné riešenie pre ich potreby digitálneho a moderného náboru a onboardingu nových zamestnancov,“ dodal.

„V Datacruite veríme v silu digitalizácie a umelej inteligencie, ktoré pretvárajú svet HR. Spolupráca so Seyforom nám otvára mnoho príležitostí a synergických efektov pre integráciu našich technológií, čo nám umožní poskytovať zákazníkom tie najlepšie služby,“ konštatoval Zdeněk Bajer, zakladateľ a CEO spoločnosti Datacruit s.r.o.

Ako súčasť skupiny Seyforu chce firma dostať produkt Datacruit ATS k širšiemu spektru veľkých zákazníkov a akcelerovať zahraničnú expanziu. „Príchodom spoločnosti Seyfor získavame veľmi silného investora na naplnenie týchto ambicióznych cieľov,“ dodal Z. Bajer.

Valuácia oboch spoločností pri akvizícii sa pohybovala v stovkách miliónov českých korún.

Seyfor budova

O spoločnosti Seyfor 

Seyfor, a. s., sa radí k veľkým európskym dodávateľom ICT riešení. Má vyše 1 700 zamestnancov a celosvetovo obsluhuje zákazníkov v 38 štátoch. Dlhodobo patrí k najrýchlejšie rastúcim IT spoločnostiam v regióne.

S obratom presahujúcim 163 miliónov eur je Seyfor najväčším výrobcom účtovníckych, ERP, mzdových a personálnych systémov v Českej republike a je významným dodávateľom na mieru pripravovaných IT riešení z oblasti ERP, CRM, kybernetickej bezpečnosti či dátovej analytiky pre veľké spoločnosti a štátnu správu. Hlavným technologickým partnerom Seyforu je Microsoft.

Ovládajúcimi vlastníkmi spoločnosti Seyfor sú slovenská private equity spoločnosť Sandberg Capital a český podnikateľ Martin Cígler. Firma bola založená v roku 1990 ako Cígler Software, v rokoch 2017–2022 pôsobila pod značkou Solitea. V posledných rokoch uskutočnila desiatky významných akvizícií IT firiem v Českej republike, na Slovensku a tiež na Balkáne.

O spoločnostiach Datacruit a Recruitis

Datacruit, s. r. o., je dodávateľom náborovej aplikácie Datacruit ATS, ktorý pôsobí na českom i slovenskom trhu. Od svojho založenia v roku 2014 firma počas niekoľkých rokov vyrástla na významného hráča na poli náborových aplikácií. V súčasnosti má viac ako 200 firemných zákazníkov, pomáha HR tímom v 10 krajinách Európy a každý mesiac zapája do náborových procesov viac ako 1 500 používateľov.

Vďaka svojmu know-how a kvalitnému produktu dokáže Datacruit digitalizovať a automatizovať náborový proces zákazníka vrátane integrácie AI funkcií. HR tímy sa potom môžu sústrediť na strategické činnosti.

Recruitis.io, s. r. o., prevádzkuje rovnomenný systém, ktorý patrí medzi najmodernejšie systémy na digitálne riadenie procesu náboru pre stredné a veľké firmy. Tento produkt má niekoľko tisíc aktívnych používateľov prevažne v ČR a na Slovensku.

Firma pôsobí na trhu od roku 2017. Od roku 2023 ponúka aj jednoduchý HR systém (HRIS) Onbee.app špecializovaný na onboarding nových zamestnancov.

TS

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo