Novým šéfom Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory je Marco Trisciuzzi

Autor Markus Halt august 2024 -

Manažér, ktorý nahradil Petra Kompallu, prichádza z centrály obchodnej komory DIHK v Berlíne.

Od 1. augusta je novým konateľom AHK Slowakei (Slovensko-nemecká obchodná a priemyselná komora) v Bratislave Marco Trisciuzzi. Funkciu prevzal po Petrovi Kompallovi, ktorého na jar vymenovali za konateľa AHK Vietnam v Hočiminovom Meste.

M. Trisciuzzi má dlhoročné skúsenosti s prácou nemeckých zahraničných obchodných komôr (AHK). Naposledy viedol oddelenie DEinternational v Nemeckej obchodnej a priemyselnej komore (DIHK) v Berlíne. Tam získal aj titul MBA v odbore všeobecný manažment na Vysokej škole ekonómie a práva.

Slovensko medzi top 10

Svojimi znalosťami a skúsenosťami chce M. Trisciuzzi prispieť k ďalšiemu rozvoju AHK Slowakei, ktorá je aktuálne, vďaka svojim 375 členom, najväčším bilaterálnym hospodárskym združením na Slovensku.

„Silná priemyselná sieť robí zo Slovenska ideálneho partnera pre nemecké hospodárstvo,“ vysvetľuje nový konateľ AHK. Naďalej vidí potenciál pre hospodársku spoluprácu najmä v automobilovom priemysle. Slovensko totiž patrí medzi desať najdôležitejších partnerských krajín v nemeckom automobilovom dodávateľskom reťazci.

Zaslúži si väčšiu propagáciu

Marco Trisciuzzi ďalej zdôrazňuje, že zelená a digitálna transformácia poskytujú podnikom v oboch krajinách množstvo obchodných príležitostí“.

Aj keď slovenský trh ponúka také atraktívne príležitosti, zatiaľ len málo firiem v Nemecku si to uvedomuje, vysvetľuje konateľ AHK Slowakei. „Spolu s mojím tímom budem v Nemecku aktívne propagovať Slovensko ako hospodársku lokalitu,“ dodáva.

Markus Halt
hovorca AHK Slowakei

AHK Marco Trisciuzzi

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo