Rock᾿n roll Guillauma Caneta alebo: Chlap, ktorý do toho udrel

Autor JF február 2018 -
Guillaume Canet a Marion Cotillard vo filme Rock᾿n roll Guillaume Canet a Marion Cotillard vo filme Rock᾿n roll Foto: ASFK

Ak vás už váš život neuspokojuje, premeňte sa na monštrum. Takúto možnosť ukazuje vo svojom novom filme momentálne veľmi vychytený francúzsky herec a režisér.

Prvú tretinu tejto originálnej samokomédie treba tak trochu pretrpieť, lebo divák sleduje trápne pokusy štyridsiatnika nejako sa dostať zo slepej uličky svojho nudne poloúspešného života. Guillaume Canet hrá sám seba a rovnako aj jeho občianska manželka Marion Cotillard, zbierajúca (v živote aj na plátne) filmové ocenenia a ponuky na ďalšie skvelé roly.

Guillaume sa vo filme Rock᾿n roll ocitá v závese za svojou ženou, hoci ani on nie je bez práce. Čelí vnútornej kríze, ktorú pripisuje najmä svojmu veku a tiež tomu, že ho stále obsadzujú do „slušniackych“ úloh. Niekedy by sa radšej s niekým pobil. Na večierkoch okupovaných mladými herečkami je však akosi „out“ a zúfalo hľadá, kadiaľ by urobil svoj životný prielom. Naozaj cez rokenrol? Alebo má siahnuť po pomoci plastickej chirurgie? Alebo cvičiť a nabrať svaly? Má vziať ponuku z Ameriky hrať za veľké peniaze v idiotskom seriáli? Čo na to Johnny Hallyday? Každý je však sám strojcom svojho šťastia a napokon aj Guillame svoj život skrotí, hoci inej podobe, než akú ktokoľvek predpokladal.

JF

Multimédiá

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo