Piešťanský hotel Atóm prebudujú na kancelárske coworkingové centrum

Autor TASR/OTS jún 2018 -
Piešťanský hotel Atóm prebudujú na kancelárske coworkingové centrum DKLN

Multifunkčná budova Floreát Ideapark ponúkne lokalitu na strategickom mieste blízko centra, kúpeľov aj výpadovky.

Investorom je lokálna spoločnosť, ktorej partneri sú súčasťou úspešnej medzinárodnej poradenskej spoločnosti VGD Slovakia. Z gruntu prebuduje bývalý hotel Atóm, ktorý sa premení na budovu s vyspelými štandardmi 21. storočia. Tá ponúkne priestory určené na prenájom alebo coworking pre menšie a stredné firmy, ale aj jednotlivcov.

„Odborné služby budeme ponúkať aj užívateľom budovy. V Piešťanoch a okolí je dostatok odborníkov, ktorí môžu byť súčasťou našej komunity. Chceme prispieť ku kvalite ich života – aby nemuseli cestovať za prácou do hlavného mesta a navyše mohli pracovať v prostredí pekného kúpeľného mesta,“ povedal managing partner VGD Slovakia Marián Škorník. Samotná spoločnosť VGD Slovakia zaberie 30 % plochy určenej na administratívu. Architektom projektu je Ladislav Nagy zo spoločnosti DKLN.

Floreát ako záhrada

Názov budovy Floreát Ideapark odkazuje na predvojnovú tradíciu tejto lokality. Spája sa s osobnosťou Ľudovíta Wintera, ktorý sa postaral o dobré meno mesta Piešťany aj ďaleko za hranicami Slovenska. Zanedbaný priestor oproti Kúpeľnému ostrovu v období okolo konca prvej svetovej vojny premenil na záhradnú štvrť mesta a nazval ju Floreát.

Štandardom budovy s novou, modernou architektúrou majú byť reprezentatívne priestory vstupnej loby, prístupnosť 24 hodín denne 7 dní v týždni, dostatok parkovacích miest a celkový priestor pre 300 ľudí na rozlohe väčšej než 6 000 m2. V rámci stavby prináša VGD Slovakia do Piešťan investíciu vyššiu ako 6 miliónov eur a obľúbenému kúpeľnému mestu chce aj týmto projektom zabezpečiť vyššiu atraktivitu.

Priestory budú v rámci poschodí flexibilne rozdelené na moderne vybavené miestnosti určené na prenájom, coworking pre menšie firmy a jednotlivcov, zdieľané zasadacie miestnosti s možnosťou prenájmu už od 1 hodiny, multifunkčný konferenčný priestor s rozlohou 300 m2 určený na prednášky a semináre a ďalšie priestory pre relax komunity Floreát Ideapark.

VGD Slovakia – spojenie troch firiem

„VGD Slovakia je úspešná poradenská firma, ktorá vznikla fúziou. Jednou z fúzovaných spoločností je aj Piešťanská firma AVOS. V Piešťanoch má zázemie profesionálov, ktorí v nej pracujú. A práve z tohto dôvodu potrebujeme pre nich vybudovať adekvátne pracovné prostredie,“ dodal Erik Marek, partner VGD Slovakia.
VGD Slovakia v sebe teda fúziou zlúčila až tri firmy podnikajúce v oblasti daní, účtovníctva, auditu a poradenstva – VGD, AVOS a Recte. Spojili ich rovnaké hodnoty a vidina postupného rozvoja trhu s poradenskými službami.

TASR/OTS

Multimédiá

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo