Majk Spirit: Jasnejšie chápem, o čom je život, a plním si sny

Autor TK august 2018 -
Majk Spirit: Jasnejšie chápem, o čom je život, a plním si sny Youtube

Jeho meno je už pekných pár rokov pojem na slovenskej raperskej scéne, kde je špička. V rozhovore približuje, čo robí teraz v lete a čo robí takto vôbec.

Čo je pre teba v živote najviac easy?

Život je easy. Čím ďalej je pre mňa jednoduchšie byť sám sebou. Uvedomujem si, že som sám zodpovedný za všetko vo svojom živote. Čím som starší, tým mi je jasnejší zmysel môjho života, a je pre mňa ľahšie napĺňať svoje sny a zaháňať nočné mory.

Je pre mňa stále jednoduchšie chápať, že nie vždy mám kontrolu nad okolnosťami vo svojom živote, ale vždy mám plne pod kontrolou postoj, ktorý k nim zaujmem. Takisto perspektívu, ktorou sa pozerám na život. Proste, je pre mňa easy byť Speezy.

Kto je tvoj najväčší hudobný vzor zo zahraničia a prečo?

Je ich niekoľko, ťažko vybrať jeden. Kendrick Lamar – kvôli rapovým skills a odkazom, ktoré svojou hudbou posúva. J. Cole – kvôli nezávislosti a hĺbke, ktorú je schopný dosiahnuť v skladbách. Drake – má cit na hity a chytľavosť songov. Pharrell, Jay Z a Kanye – kvôli ich genialite a konzistencii. Migos – štýl. Travis Scott za inovácie a prácu s hlasom. Young Thug – melódie. Mohol by som pokračovať...

Ktorý tvoj vlastný trek je tvoj najobľúbenejší?

Všetky moje treky sú ako moje deti. Väčšinou mám najradšej ten posledný. Teraz je to teda singel Nenechaj sa nachytať, okrem toho aj moje predchádzajúce dva single, Chceme Pravdu a Samurai. Asi aj všetky treky, ktoré píšem na svoj nový album, lebo fakt cítim, že momentálne píšem najlepšie texty v mojej kariére.

Môžeš nám prezradiť niečo viac o tvojom pripravovanom albume?

Neviem vám zatiaľ povedať nič iné, ako to, že sa snažím spraviť najlepší album vo svojej kariére. Cítim sa na vrchole svojich kreatívnych síl a presne viem, čo chcem tým albumom dosiahnuť. Nechávam si dosť času, aby som mohol čo najviac dotiahnuť všetky skladby a všetko okolo toho k dokonalosti. Robím ho tak, akoby mal byť môj posledný.

Teraz taká spontánna rýchlovka. Keby si si ma vybrať:

anketa

Prečo si si vybral na dovolenky destinácie v Ázii a Amerike?

Thajsko a Bali sú výborné dovolenkové destinácie s nádhernou prírodou, skvelým jedlom a príjemnými ľuďmi. Na Srí Lanku som si išiel oddýchnuť, načerpať nové sily, upokojiť sa a zistiť, čo je to ajurvéda. Do Miami som si išiel užiť život, svoj čas a peniaze, nájsť balans a trochu aj pracovať. Okrem toho, keďže píšem album, tak som chcel byť vystavený inšpiráciám z rôznych prostredí.

Ktoré jedlá máš najradšej?

Milujem polievky. Od slovenských slepačích, zeleninových a cesnakových cez české kulajdy, maďarské rybacie a gulášové, až po pho a rameny. Dám si sem-tam aj burger alebo pizzu, ale snažím sa jesť hlavne nutrične bohatú stravu, ovocie a zeleninu. Okrem maminej kuchyne mi najviac ide talianska a japonská. A strašne môžem palacinky.

Nejaký odkaz pre ľudí, čo čítajú tento rozhovor?

Užívaj si leto 2018, ako keby bolo tvoje posledné. Nikdy nevieš. Urob každý deň krok smerom k svojim snom. Najväčšie bohatstvo v tvojom živote je tvoj čas. Máš tých istých 24 hodín denne ako Majk Spirit. Je len a len na tebe, čo s nimi urobíš.

TK

(Prevzaté z magazínu Easy)

Majk Spirit palma

Multimédiá

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo