Budova Panorama Business III pri Eurovei je pred kolaudáciou

Autor TS august 2018 -

V kancelárskych priestoroch na atraktívnom mieste bude sídliť Lenovo a ďalšie IT firmy.

Stavebné práce na novom administratívnom projekte z dielne JTRE v novovznikajúcej mestskej štvrti Eurovea City smerujú k úspešnému koncu. Budovu, ktorá prináša do centra Bratislavy 26 000 m2 moderných a variabilných kancelárskych plôch, čaká v najbližšom čase kolaudácia.

Viac ako polovica priestorov v Panorama Business III už pozná svojich budúcich nájomcov. O sídlo v atraktívnej lokalite pri nábreží Dunaja prejavila záujem spoločnosť Lenovo a ďalšie spoločnosti z IT a telekomunikačného sektora. Do svojho nového pôsobiska sa ich zamestnanci nasťahujú už v decembri 2018.

„Viac ako 20-ročné skúsenosti v oblasti navrhovania a výstavby budov nielen pre veľké medzinárodné spoločnosti, ako aj obsadenosť našich kancelárskych projektov svedčia o tom, že budovám a hlavne našim klientom rozumieme. Naše kancelárie navrhujeme v súlade s požiadavkami Fortune 100 spoločností,“ povedal výkonný riaditeľ JTRE Pavel Pelikán. „Najnovší projekt Panorama Business III ponúka súlad efektivity, funkčnosti a dizajnu. Je skvelou voľbou pre všetky spoločnosti, ktoré majú záujem stať sa súčasťou novej štvrte Eurovea City a sídliť tak v jednej z najvýznamnejších bratislavských lokalít, “ zdôraznil.

Riešenie budovy

Hlavný vstup do budovy Panorama Business III je umiestnený v parteri zo strany Landererovej ulice. Výrazným architektonickým prvkom je elegantná fasáda v zemitých tónoch, ktorá pôsobí distingvovane a vzdušne. Atraktivitu dodáva objektu aj sústava vysokých štíhlych stĺpov podopierajúcich značnú časť hmoty nad podnožou. Okrem funkčného urbánneho dizajnu bude jedinečnosť Panorama Business III podčiarkovať aj monumentálna exteriérová LED stena.

pbiii ulica 15

Súlad efektivity, dizajnu, komfortu a udržateľnosti

Budova spĺňa štandardy certifikácie „zelených“ budov LEED Gold. Prvé štyri podlažia v podnoži slúžia na parkovanie s kapacitou 359 miest. Bude tam aj priestor na odkladanie bicyklov spolu so šatňou a hygienickými zariadeniami. Panorama Business III má napojenie na cyklotrasy v smere k Mostu Apollo, na Ružinovskú radiálu, Dunajskú cyklotrasu a na Šafárikovo námestie.

Kancelárske priestory zaberajú úrovne od 5. po 15. nadzemného podlažia a sú prispôsobiteľné požiadavkám klientov. Na 12. poschodí sa nachádza terasa s rozlohou 248 m2 s panoramatickým výhľadom a oddychovou zónou. Ďalšia terasa, ešte o 80 m2 väčšia, je umiestnená na 4. poschodí.

Budovu obsluhuje 8 „inteligentných“ výťahov, ktoré vďaka tejto vlastnosti šetria energiu aj čas. Priamo v objekte bude pre zamestnancov k dispozícii kantína s kapacitou 270 miest na sedenie a kaviareň. Príjemným benefitom sídla v novej mestskej štvrti Eurovea City je aj možnosť využívať pestrú ponuku reštaurácií a služieb v pešej dostupnosti okolitých bizniscentier alebo sa najesť v atraktívnom prostredí Eurovey či Panorama Parku.

Celkové náklady na realizáciu Panorama Business III sú približne 51 miliónov eur.

Eurovea City

Nábrežná zóna v blízkosti multifunkčného objektu Eurovea a nábrežia Dunaja prechádza v tomto období mimoriadne dynamickou premenou. Dokončením projektov Eurovea 2 a Panorama Business a ich vzájomným prepojením získa Bratislava novú plnohodnotnú mestskú štvrť, ktorá ju kvalitou architektúry a verejných priestorov priblíži moderným európskym metropolám. V širšom centre Bratislavy vyrastá štvrť Eurovea City, ktorá má ambíciu naplniť predstavy o príjemnom mestskom živote pre Bratislavčanov aj návštevníkov hlavného mesta. Pribudnú byty, kancelárie a obchody, kongresové priestory, dve nové námestia, parky a otvorené športoviská. Dominantou štvrte má byť prvý mrakodrap na Slovensku a ak sa naplní predložená vízia, aj túto štvrť prepojí s inými časťami mesta električka. Po dokončení bude nová mestská štvrť predstavovať cca 285 000 m2 kancelárskych plôch, 8 500 m2 kongresových priestorov a 1 470 bytov, pričom 95 000 m2 z toho budú obchodné prevádzky. Celú nábrežnú zónu bude v budúcnosti obývať asi 3 000 rezidentov, bude tam dochádzať 40 000 pracovníkov firiem a očakáva sa, že ju denne navštívi 65 000 ľudí.

TS

Čítajte tiež:

Pri Eurovei rastie bratislavský Pudong

J&T postaví najvyššiu obytnú budovu v Bratislave, bude vyzerať ako jutové vrece

J&T sa chystá etablovať v Londýne vo veľkom štýle – stavbou luxusného rezidenčného komplexu

Zelený trend v architektúre: vertikálny porast a stromy na balkóne 

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo