Hackathon na Fin.Techsummite 2018: Kto si trúfne vytvoriť chatbota pre banku?

Autor JF/TS október 2018 -
Hackathon na Fin.Techsummite 2018: Kto si trúfne vytvoriť chatbota pre banku? Pixabay

Áno, práve taká úloha čaká na tých, čo sa zapoja do tradičnej vývojárskej súťaže. Odmenou pre víťaza bude pár tisíc eur na ruku a podpora jeho projektu.

Slovenskí IT developeri majú šancu 14. novembra na konferencii Fin.Techsummit v Bratislave vytvoriť návrh užívateľsky prívetivého rozhrania web-based aplikácie, ktorá bude slúžiť zamestnancom banky na učenie a zdokonaľovanie chatbota. Víťaz dostane 5 000 eur a možnosť pokračovať v spolupráci so sponzorskou bankou na ďalšom rozvoji svojho projektu.

Technologické inovácie vo finančnom a bankovom sektore – a osobitne vo sfére klientskej komunikácie – rýchlo napredujú. Chatbot je moderný a čoraz viac používaný nástroj v komunikácii B2C, teda firmy a zákazníka. Organizátori Fin.Techsummitu, konferencie prepájajúcej svety IT, finančného sektora aj marketingu, chcú túto tému spropagovať aj prostredníctvom hackathonu. Cieľom je motivovať vývojárov, aby venovali väčšiu pozornosť tejto perspektívnej oblasti. Skúsenosti ukazujú, že mnohé zaujímavé inovácie vznikajú práve v prostredí technologických startupov.

„Myslíme si, že banky a iné podobné korporácie budú čoraz viac outsourcovať mnohé služby práve od nových dynamických spoločností a preto je potrebné ich čo najskôr prepojiť,“ uviedol k tomu Davy Čajko, generálny riaditeľ spoločnosti Future Proof, ktorá Fin.Techsummit organizuje.

Súčasťou súťažného návrhu chatbota má byť prepracovaná biznis logika a dostatočne kvalitná grafika s prvkami gamification. Naštylizovaný grafický template z víťazného návrhu sa potom s veľkou pravdepodobnosťou využije aj pri implementácii reálneho riešenia. Hodnotiteľov teda budú na predložených projektoch zaujímať front-end riešenia, ktoré majú byť prispôsobené užívateľským potrebám a preferenciám pracovníkov banky. „Priateľské“ rozhranie má zamestnancov banky motivovať, aby ho radi používali a zároveň sami pomáhali chatbota zdokonaľovať.

O konferencii Fin.Techsummit

Druhý ročník tejto konferencie, zameranej na technologické inovácie vo finančnom sektore, sa v Bratislave uskutoční 13. až 14. 11. 2018. Podujatie predstavuje pre záujemcov cennú príležitosť zapojiť sa do otvorených a živých diskusií o budúcnosti finančníctva, ktoré dnes podstatne ovplyvňujú nové technológie a digitalizácia. Uvedené oblasti úzko prepája fintech segment, v ktorom hrajú významnú úlohu vysoko inovatívne, rýchlo rastúce technologické startupy. Na Fin.Techsummite sa stretávajú profesionáli zo všetkých týchto segmentov.

Miestom konania konferencie bude hotel Park Inn by Radisson Danube. Naplánované sú dva streamy – Automatizácia finančného trhu a Regulátori budúcnosti vs. inovácie. Súčasťou podujatia bude popri hackathone aj B2B matching. Organizátori predpokladajú účasť podobného počtu návštevníkov ako v prvom ročníku, na ktorý ich prišlo takmer 300 z 10 krajín.

JF/TS

Prečítajte si o záveroch konferencie:

Európa v brandži fintech zaostáva za zámorím; bratislavský Fin.Techsummit to chce pomôcť zmeniť

Multimédiá

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo