Doprava

Po trati určenej pôvodne na prepravu rudy do železiarní budú môcť ukrajinskí občania cestovať do EÚ s následným tranzitom na košické letisko alebo prestupom na iné druhy dopravy. Technické podmienky na to chce vláda vytvoriť do konca roka.

Firma KleinVision, vyvíjajúca prvé certifikované lietajúce auto na svete, urobila významný krok smerom k splneniu snov ľudí, ktorí túžia po takomto druhu dopravy.

Goodyear rozširuje ponuku svojich prémiových letných pneumatík Eagle F1 Asymmetric 6 dovedna o 95 nových položiek, a to predovšetkým v sortimente devätnásťpalcových a väčších pneumatík.

Výpadky a zdržania v globálnych dodávateľských reťazcoch vedú firmy k prehodnoteniu lokalizácie ich výroby.

Vedeli ste, že podľa Štatistického úradu SR má cestná preprava trojštvrtinový podiel na prepravenom objeme tovaru na Slovensku? Všetky významné logistické centrá a logistické HUBy sú pri diaľničných ťahoch.

Český dopravca nasadil na trati 21 dobre vybavených nízkopodlažných jednotiek, na stanici v Bratislave otvoril zákaznícke centrum.

Vodiči si môžu uplatniť náhradu škody z havarijného poistenia alebo z pripoistenia k PZP.

Zo štyroch možností, ktoré posudzovali rezortní analytici, vychádza najlepšie variant spojenia cez Turiec, ani ten však nie je ekonomicky únosný. Trasu cez Donovaly úplne zavrhli.

Na trase medzi Bratislavou a Trenčínom premával v skúšobnej prevádzke elektrický kamión značky Volvo.

Nebude to vďaka prísadám v nápoji, bar bude na palube lietadla letiaceho po bezváhovej parabole. Ide o reklamnú akciu, let absolvujú záujemcovia vybraní z radov fanúšikov značky.

Strana 1 z 15

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo