Najsilnejšie značky v sektore telekomunikačnej infraštruktúry

Autor TS máj 2020 -
Najsilnejšie značky v sektore telekomunikačnej infraštruktúry Pixabay

Vo výročnej správe britskej konzultačnej spoločnosť Brand Finance obhájila prvé miesto medzi dodávateľmi v tomto sektore čínska technologická firma Huawei.

S medziročným rastom na úrovni 4,5% a celkovou hodnotou 65,1 miliardy dolárov má Huawei náskok pred druhým Ciscom a fínskou Nokiou. Podľa Brand Finance ITC ťažil celý sektor najmä z práce na diaľku.

Telekomunikačný priemysel podľa výročnej správy v dôsledku svetovej pandémie Covid-19 neutrpí, a to najmä vďaka prebiehajúcej revolúcii práce z domu, ktorá podnietila dopyt po telekomunikačných službách.

Sektor by mal v budúcnosti rásť vďaka príchodu technológií, ktoré umožnia prácu na diaľku napríklad v zdravotníctve, školstve alebo administratíve. Výrazný rast by mala priniesť aj technológia 5G.

Celkovo však mala globálna pandémia na značky vo všetkých sektoroch veľký dopad. Hodnota najväčších spoločností klesla dokopy odhadom  o 1 bilión dolárov.

Vplyv na sektor telekomunikácií je však menší ako vplyv napríklad na letecký sektor. "Covid-19 je teraz celosvetovú hrozbou číslo jeden. Okrem zdravotných dopadov očakávame aj dopady ekonomického charakteru,“  povedal Savio D'Souza, riaditeľ konzultačnej spoločnosti Brand Finance.

„Značky podnikajúce v jednotlivých sektoroch by sa mali pripraviť na masívne zmeny v dôsledku pandémie, ktoré ovplyvnia obchodnú činnosť, dodávateľský reťazec a hospodárske výsledky. Dokonca aj v roku 2021," dodal.

Hodnotenie jednotlivých značiek je založené na dvoch kategóriách – celkovej hodnote značky a jej sile. Sila značky je vypočítaná na základe marketingových investícií, kapitálu materskej spoločnosti a dcérskych firiem, a, samozrejme, obchodného výkonu za daný rok. Spolu s objemom výnosov je sila značky rozhodujúcim faktorom jej hodnoty.

TS

tabulky Brand

 

Mohlo by vás zaujímať:

5G siete dajú silný impulz biznisu a investíciám, tvrdí Huawei

Nokia buduje 5G mobilné siete po celom svete

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo