Program Sunshine for All: Ovocie a zdravé potraviny pre citlivé skupiny v Amerike a Európe

Autor TS apríl 2020 -

Potravinárska spoločnosť Dole ide príkladom v úsilí zabezpečiť niektorým skupinám obyvateľstva a profesionálov, nemocniciam a komunitám zdravé potraviny počas pandémie (VIDEO).

V rámci pomoci potrebnej počas pandémie COVID-19 spustila firma Dole Packaged Foods, LLC (u nás známa najmä milovníkom banánov) iniciatívu, ktorej cieľom je bezplatne poskytovať zdravé potraviny tým, ktorí to potrebujú.

Firma sa prostredníctvom darov a partnerstiev snaží pomáhať pracovníkom v prvej línii, deťom i seniorom, tým, ktorí sa starajú sa o iných a zabezpečiť im prístup k zdravému stravovaniu v týchto ťažkých časoch.

Spoločnosť Dole sa rozhodla poskytnúť zdroje, priestory a svoj spoločenský vplyv a založila iniciatívu Sunshine for All (Slnečný svit pre všetkých), ktorej cieľom je pomôcť zabezpečiť priamy prístup k zdravej výžive. Uvádzame príklady jednotlivých aktivít.

Zdravá potravinová pomoc pre Ameriku

Dole dodáva každý týždeň vitamínmi nabité smoothie a ovocie do 650 nemocníc v USA. K nim sú priložené osobné odkazy, ktorými zamestnanci firmy vyjadrujú vďačnosť, nádej a podporu ľuďom v prvej línii. Projekt sa realizuje v spolupráci s niekoľkými miestnymi reťazcami. Okrem toho rozdáva Dole zdravotníkom v 5 000 amerických nemocniciach poukážky na jej produkty.

V spolupráci s organizáciou World Central Kitchen na podporu seniorov a rodín v núdzi v Kalifornii pomáha dodávať celozrnnú stravu pre lepšie zdravie. V rámci tohto projektu poskytujeme 15.000 ovocných misiek a priestory na prípravu jedál.

Obyvateľom chudobných štvrtí mesta Jackson v štáte Mississippi sa Dole snaží zabezpečiť prístup k celozrnným zdravým potravinám. Spolupracuje pritom s iniciatívami Mayor's Disaster Relief Action a Boys & Girls Clubs. Dole poskytla 2 100 prepraviek s ovocnými miskami a mrazeným ovocím rodinám v núdzi s osobnými odkazmi so slovami podpora a povzbudenia. Mestu chce pomáhať riešiť problémy s potravinami pre deti aj v ďalšom období.

Dole spolupracuje s dopravnou firmou Lyft na dodávkach zdravých potravín seniorom v núdzi v Seattli a Chicagu. V rámci partnerstva „poslednej míle“ uhradí Dole vodičom Lyftu za nakládku potravín z jej skladov a dodanie viac ako 4 000 prepraviek s ovocnými miskami do zariadení sociálnej starostlivosti a domovov s opatrovateľskou službou.

Ovocie pre Európu a svet

Dole organizuje dodávky ovocných misiek zdravotníkom v nemocniciach v Paríži (Francúzsko), Barcelone (Španielsko), Aucklande (Nový Zéland), Manile (Filipíny), Kóbe (Japonsko), Singapure a Toronte (Kanada). Misky s ovocím dodáva aj do nemocníc v Thajsku, Vietname, Indii a Kórei.

V spolupráca s charitatívnou organizáciou St Mungo's daroval Dole 14 500 ovocných misiek, ktoré mieria k najzraniteľnejším ľuďom v Londýne. Ide o bezdomovcov, ktorí sú v súčasnosti ubytovaní v hoteloch skupiny Intercontinental Hotel Group. Firma upevňuje spoluprácu s potravinovými bankami v Spojenom kráľovstve a spoločne s nimi organizuje dodávky ovocných misiek starším ľuďom, ktorí sú v karanténe.

Dole Foods Logo Green Leaf with Shadow PMS 368

Kampaň vyzdvihujúca hrdinov doby

Spoločnosť navyše spustila kampaň na poctu pracovníkom v prvej línii, ktorých v nej označuje za superhrdinov. Súčasťou kampane je výzva, aby sa do iniciatívy Sunshine For All zapojili aj ďalšie firmy a organizácie.

„Firma Dole chce vytvoriť svet, v ktorom budú mať všetci – bez ohľadu na vek, príjem, pohlavie alebo miesto pobytu – prístup ku kvalitným potravinám, ktoré potrebujú na to, aby si udržali pevné zdravie,“ povedal Pier Luigi Sigismondi, prezident Dole Worldwide Packaged Foods.

Dole venuje veľkú pozornosť aj zabezpečeniu prístupu k zdravým potravinám pre svojich zamestnancov. Pomáha tým z nich, ktorí mohli prísť do kontaktu s vírusom a posilňuje vybavenie vlastného zdravotníckeho zariadenia v meste Polomolok na Filipínach.

O spoločnosti

Dole Packaged Foods, LLC je svetová jednotka v pestovaní, nákupe, distribúcii a predaji ovocia a zdravých pochutín. Predáva balené čerstvé, mrazené a sušené ovocie a džúsy.

Firma vo svojom podnikaní uplatňuje štyri piliere v oblasti trvalej udržateľnosti, a to hospodárne nakladanie s vodou, znižovanie emisií uhlíka, zachovanie kvalitnej pôdy a znižovanie množstva produkovaného odpadu.

TS / JF

Viac informácií o projekte: Sunshine for All

 

Mohlo by vás zaujímať:

Vývoj nákazy a opatrení proti nej v 20 krajinách

Ako bratislavskí epidemiológovia a medici bojujú s koronavírusom

Kríza typu koronavírus robí relevantnou tému potravinovej sebestačnosti, upozorňuje SPPK

VIDEO: Ako Wu-chan uvidel svetlo na konci tunela a začal víťaziť nad koronavírusom

Zdravé „bio“ potraviny nájdeme aj v bežnom supermarkete

Funkčné potraviny, užitočné prvky a antioxidanty na pomoc imunite

 

Multimédiá

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo