J&T naberá spoluinvestorov do svojich projektov, za mesiac od nich získala 100 miliónov eur

Autor Milan Janásik október 2020 -
Patrik Tkáč Patrik Tkáč J&T Banka

Podľa predstaviteľov fondu J&T Investments je za záujmom investorov obava zo znehodnotenia peňazí.

Už počas prvého mesiaca od začatia aktívnej distribúcie prekročili investície do nového investičného fondu J&T Investments 100 miliónov eur. Popri privátnych investoroch, ktorí sú vo fonde zastúpení takmer polovičným podielom, doň vložili prostriedky aj spoločnosti blízke skupine J&T vrátane J&T Banky.

Fond, na čele ktorého stojí spoluzakladateľ skupiny J&T Patrik Tkáč, si kladie za cieľ ponúknuť klientom možnosť spoluinvestovať do príležitostí a projektov vznikajúcich v okolí zakladateľov a dlhoročných partnerov skupiny J&T.

Snaha ochrániť si majetok

„Silný záujem investorov o fond ukazuje, že si veľmi dobre uvedomujú, ako môže uvoľnená menová a fiškálna politika ohroziť ich úspory a že ak chcú ochrániť svoj majetok, musia vo svojom portfóliu zvýšiť podiel trvalých aktív,“ uviedol Adam Tomis, člen investičného výboru fondu J&T Investments.

„Intenzívne rokujeme o vstupe do niekoľkých projektov a verím, že v blízkej budúcnosti oznámime prvú investíciu do realít. Spolu s partnermi analyzujeme aj príležitosti v ďalších sektoroch,“ informoval.

Minimálna investícia 125-tisíc

Fond, ktorý ponúka J&T Banka v spolupráci s vybranými partnermi, mieri na investorov, ktorí hľadajú ochranu a príležitosť na rast hodnoty svojho majetku a zároveň z neho očakávajú pravidelný príjem.

Fond bude investovať nielen do odborov, v ktorých má J&T dlhoročné skúsenosti, ako sú energetika, nehnuteľnosti, médiá, cestovný ruch a voľnočasové aktivity, ale aj do oblastí novej ekonomiky. Minimálna investícia do fondu predstavuje 125 000 eur, investičný horizont je najmenej 5 rokov.

O skupine J&T Finance Group SE

Skupina J&T sa zameriava na poskytovanie komplexných služieb spojených s privátnym bankovníctvom, retailovým bankovníctvom, správou majetku privátnych klientov a inštitúcií, investičným bankovníctvom a projektovým financovaním.

Poskytuje aj služby z oblasti administratívy, personalistiky, účtovníctva, konsolidácie a daňového poradenstva. Svoje služby rozvíja predovšetkým na trhoch Českej a Slovenskej republiky, Chorvátska a Ruskej federácie.

Milan Janásik, J&T Banka

 

Mohlo by vás zaujímať:

Tri dôvody, prečo Slováci nedostatočne zhodnocujú svoje peniaze

Finančné trhy zažívajú turbulentné časy. Časť 2: A čo úspory Slovákov?

Akciové trhy a súčasná kríza: Kto sú víťazi a porazení a kto budúci šampióni?

Slovenskí milionári v prieskume: Ak príde nová kríza, využijeme ju

Finančné trhy zažívajú turbulentné časy. Časť 1: Širší pohľad a historické súvislosti

V rukách zahraničných vlastníkov je 95 % základného imania bánk na Slovensku

Priemerný slovenský milionár: päťdesiatnik, selfmademan, milovník pekných vecí

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo