Miroslav Orinčák

Miroslav Orinčák

Trh priemyselných nehnuteľností na Slovensku rastie. V 1. štvrťroku sa prenajalo 166 299 m2 skladov a hál. Vo výstavbe je 214 343 m2 priemyselných plôch. Úroveň voľných priestorov bola 2,63 %, čo je rekordne nízke číslo. Vyplýva to z údajov spoločnosti CBRE.

Mesto Bratislava v spolupráci s mestskými časťami a mestskou spoločnosťou Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) chce pripraviť pilotný projekt s využitím podzemných kontajnerov na komunálny odpad. Zámerom je vytvoriť funkčné a estetické kontajnerové stojiská. Ide o súčasť širších rozvojových zámerov spoločnosti vrátane modrnizácie spaľovne odpadu.

pondelok, 29 február 2016 18:44

Jobs podľa Boylea: aroganciou k efektivite

Spolupráca troch vynikajúcich tvorcov vyústila do nového efektne urobeného filmu o legendárnej osobnosti IT biznisu. Pod životopisnú drámu o Stevovi Jobsovi sa podpísali úspešný režisér Danny Boyle (Trainspotting, Milionár z chatrče), scenárista Aaron Sorkin a herec Michael Fassbender.

pondelok, 29 február 2016 18:38

Zapojte ľudí do zlepšovania efektívne

V Galante sa nedávno uskutočnil ďalší workshop pre výrobné spoločnosti zo série „Stretnutie so špičkami“. Pravidelne ho organizuje spoločnosť DMC management consulting, tentokrát v spolupráci s Brovedani Slovakia.

V júni opäť vyhodnotili Súťaž Economicus – Cena Nadácie VÚB pre mladých ekonómov, ktorej hlavnou prémiou je finančná odmena 10 000 eur. O poslaní súťaže sme sa rozprávali s Elenou Kohútikovou, zástupkyňou generálneho riaditeľa VÚB banky.

pondelok, 22 február 2016 15:04

Máme v obchodoch dosť slovenských potravín?

Podiel slovenských potravinárskych výrobkov na regáloch predajní v roku 2015 v SR opäť poklesol, a to na 40 %.

piatok, 19 február 2016 17:18

Finančné poradenstvo a vzorec úspechu

Ak si postavíme otázku, aká firma prosperuje bez ohľadu na recesiu, odpoveď je jednoduchá. Je to firma, ktorá má zmysel a poslanie; firma, ktorá prináša určitú pridanú hodnotu.

piatok, 19 február 2016 17:02

Priamy predaj: od priateľa k priateľovi

Na Slovensku už obrat tohto odvetvia presiahol 100 miliónov eur. Zamestnáva viac ako 137 000 ľudí, z toho 94 % žien. Využíva najmä odporúčania „od priateľa k priateľovi“ - referencie rodiny, priateľov a známych.

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo